Leao i Ernandes vode Milan ka Skudetu

Predstavljamo igrače koji su obilježili vikend u najjačim ligama Evrope

3907 pregleda 0 komentar(a)
Doveli Milan na korak od snova: Ernandes i Leao, Foto: DANIELE MASCOLO
Doveli Milan na korak od snova: Ernandes i Leao, Foto: DANIELE MASCOLO

Fudbaleri Milana nadomak su osvajanja titule, prve nakon 2011. godine - “rosoneri” su u pretposljednjem kolu savladali kod kuće Atalantu (2:0), pa uoči posljednjeg kola imaju tri boda više od gradskog rivala, Intera.

Mrežu Atalante načeo je Rafael Leao koji je još jednom ove sezone odigrao odličnu utakmicu, baš kao i Teo Ernandes koji je postavio konačan rezultat.

Ovo su igrači koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Silva (Betis) - ekipa iz Andaluzije je u 37. kolu La Lige na domaćem terenu savladala Granadu 2:0, a Portugalac je bio odličan na golu. Silva je imao četiri odbrane i bio jedan od najzaslužnijih za drugu uzastopnu pobjedu Betisa.

ODBRANA

Ernandes (Milan) - odličnu partiju protiv Atalante krunisao pogotkom u 75. minutu. Milan je nadomak Skudeta, a velike zasluge za to idu Francuzu, koji je ove sezone postigao pet pogodaka, uz šest asistencija.

Strauk (Lids) - postigao gol u 92. minutu protiv Brajtona (1:1) i donio Lidsu bod nakon tri uzastopna poraza. Lids je uoči posljednjeg kola van zone ispadanja - tim iz Jorkšira ima bod više, ali i utakmicu više od Barnlija.

Orban (Lajpcig) - mađarski reprezentativac je bio strijelac u posljednjem kolu Bundeslige. Mrežu Arminije zatresao u trećem minutu sudijske nadoknade i Lajpcigu donio bod (1:1).

SREDINA

Medison (Lester) - “lisice” su na gostovanju Votfordu slavile 5:1, a engleski reprezentativac je bio briljantan. Postigao je gol, imao dvije asistencije, bio opasan iz prekida...

Barns (Lester) - dva gola i asistencija protiv Votforda. I Barns je, baš kao i Medison, bio briljantan.

Boven (Vest Hem) - sjajno prvo poluvrijeme protiv Mančester sitija Boven je krunisao sa dva gola. Vest Hem je poslije prvih 45 minuta imao dva gola viška, ali je u nastavku popustio, pa je Siti stigao do boda (2:2). “Čekićari” su zakomplikovali borbu za titulu.

Endo (Štutgart) - Japanac u 93. minutu postigao gol za pobjedu (2:1) protiv Kelna i Štutgartu donio opstanak. Štutgart je u zonu baraža gurnuo Hertu, koja će u dvomeču protiv HSV-a pokušati da izbori opstanak.

NAPAD

Mesi (PSŽ) - Argentinac je sa dva brza pogotka trasirao PSŽ-u put ka pobjedi protiv Monpeljea. Pogodio je u 6. i 20. minutu i tek u pretposljednjem kolu Lige 1 stigao do dvocifrenog broja pogodaka za ekipu iz Pariza u svim takmičenjima.

Martines (Inter) - Lautaro je sa dva pogotka protiv Kaljarija na Sardiniji ostavio “nerazure” u trci za Skudeto. Inter je slavio (3:1), ali ne drži stvari u svojim rukama. Inzagijeva ekipa u posljednjem kolu mora da savlada Sampdoriju i da se nada će Milan izgubiti na gostovanju Sasuolu.

Leao (Milan) - još jednom čovjek odluke za “rosonere”. Postigao vodeći pogodak protiv Atalante u 56. minutu i trasirao put ka prvom Skudetu Milana nakon 2011. godine. Piolijeva ekipa je na kraju slavila 2:0.

Bonus video: