Došao sam iz kluba koji je ispao iz CFL-a i niko nije očekivao da ću imati takvu sezonu (VIDEO)

Bojan Roganović, 21-godišnji bek - iz OFK Titograda u Čukarički, iz Čukaričkog u orbitu

12028 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FK Čukarički
Foto: FK Čukarički

Čukarički se posljednjih godina profilisao kao treći klub u Srbiji, odmah iza nedodirljivih Zvezde i Partizana, a osim dobrih rezultata, propoznao se i po afirmaciji fudbalera.

Mnogo koristi od toga ima crnogorski fudbal, i nisu u pitanju samo mladići - jer, prije Marka Rakonjca, koji je ostvario fenomelan transfer u moskovsku Lokomotivu, nedavno je i Asmir Kajević otišao u Kinu.

Sljedeći je na redu - Bojan Roganović (21). Nekadašnji lijevi bek Budućnosti i OFK Titograda igra sjajnu sezonu na Banovom brdu, koju je prije tri dana krunisao i prvim golom u sezoni u kojoj je kompletirao 25 mečeva. Roganović je pogodio protiv Vojvodine u Novom Sadu, u pobjedi 3:0.

No, njegov posao nisu golovi, oni dođu kao "bonus".

"Zadovoljan sam sezonom, prezadovoljan, niko nije očekivao da odigram ovako, s obzirom na to da mi je ovo prva sezona u klubu. Nisu očekivali to ni u Čukaričkom, ipak sam došao iz slabije lige i tima koji je ispao. Ljudi su, ipak, vjerovali u mene, ja sam im vratio na pravi način. Na kraju sam postigao i gol, što je najljepši završetak sezone u kojoj sam imao sedam asistencija. Puno sam napredovao, napredovaću još, a mislim da je ključno to što sam došao u pravi klub - vrlo organizovan, predvođen ljudima koji znaju da rade svoj posao, sastavljen od dobrih igrača, i mladih i iskusnih", kaže Roganović.

(Roganović je protiv Vojvodine pogodio za 0:1 u 13. minutu)

Kada u takvom klubu odigrate dobru sezonu, interesovanja inostranih klubova su neminovna...

"Dolazi to, naravno, i do mene, ali trenutno ne razmišljam o tome. Zbog lakše povrede neću igrati u posljednjem kolu i već sam na odmoru, u narednih 10 dana želim samo da 'ohladim' glavu. Vidjećemo šta će biti i šta slijedi, ja bih volio da ostanem, barem još jednu sezonu, jer sam došao u klub koji mi je baš 'legao', kojeg sam baš zavolio, naravno sve ljude u njemu. Ako bi došla neka ponuda koja bi zadovoljila klub, onda možda napravim i korak dalje".

Roganovići su - bekovi, njegov četiri godine stariji brat Marko igra na desnoj strani imao je dobru sezonu u albanskom Ljačiju.

"I on je našao dobar angažman, igrao je standarno i dobro, sa klubom je izborio plasman u Evropu. Nadam se da će i on napraviti korak više, ostavio je trag, a albanska liga se prati", zaključuje Bojan Roganović.

Bonus video: