Klop o šansama za titulu: Nije vjerovatno, ali je moguće - nama je i to dovoljno

Njegov tim, bez devet prvotimaca, pobijedio je Sautempton 2:1 u gostima i ponovo prišao Mančester sitiju na bod zaostatka.

6750 pregleda 1 komentar(a)
Klop nakon meča, Foto: Reuters
Klop nakon meča, Foto: Reuters

Jirgen Klop je ponovo blistao od sreće, nije skidao osmjeh s lica - Liverpul je ostao u trci.

Njegov tim, bez devet prvotimaca, pobijedio je Sautempton 2:1 u gostima i ponovo prišao Mančester sitiju na bod zaostatka.

I sada - krešendo, odlučujućih 90 minuta.

Siti sa Aston Vilom kod kuće, Liverpul sa Vulverhemptonom takođe na domaćem terenu.

Više nema matematike, sve je jasno. Siti će ako pobijedi odbraniti titulu, ako ne - Liverpulu tri boda donose šampionski naslov.

Jasno je i ko je bliži.

"Moguće je. Nije vjerovatno, ali je moguće. I to je dovoljno", kazao je Klop.

"Zašto nije vjerovatno? Između ostalog zato što Siti igra protiv Aston Vile koja u četvrtak igra sa Barnlijem", ironičan je bio Klop, koji je minulih dana na sav glas prozivao Premijer ligu zbog rasporeda utakmica.

Liverpul je prije samo tri dana igrao finale FA kupa, 120 minuta sa Čelsijem, čeka ga i finale Lige šampiona, pa je Njemac bio prinuđen da rizikuje.

Bez devetorice prvotimaca je izašao na "Sent Meri"...

"Top utaikmica, nevjerovatna igra. Uspjeli smo zahvaljujući igračima. Da nismo - bila bi moja odgovornost hiljadu posto. To su momci koji nisu igrali nedjeljama, ili mjesecima. A igraju ovako. Minamino ne igra mnogo - to je zločin. Harvi Eliot - nevjerovatan. Kurtis Džons, kakva utakmica...", kazao je Klop.

U nedjelju će na Enfild i Salah, Mane, Van Dajk...

"Mislim da svi koji vole Liverpul moraju da budu ponosni na ovaj tim šta god da se dogodi u nedjelju", zaključio je Klop.

Bonus video: