Andrija Vukčević o pozivu u reprezentaciju: Kruna na najbolju sezonu u karijeri

Lijevi bek Rijeke, Andrija Vukčević za “Vijesti” iznosi utiske nakon prvog poziva u reprezentaciju, ali i očekivanja uoči finala Kupa Hrvatske, gdje protiv Hajduka ima priliku da osvoji prvi trofej u karijeri

15706 pregleda 8 komentar(a)
Vukčević sa menadžerom Igorom Gluščevićem i čuvenim Monćijem, kada je 2016. potpisivao za  Sevilju, Foto: Privatna arhiva
Vukčević sa menadžerom Igorom Gluščevićem i čuvenim Monćijem, kada je 2016. potpisivao za Sevilju, Foto: Privatna arhiva

Krajem prošle godine u intervjuu za “Vijesti”, Andrija Vukčević je kazao da je igrajući za Budućnost ispunio jedan san, dok mu je drugi san dres reprezentacije Crne Gore. Pola godine kasnije i taj san će postati java - selektor Miodrag Radulović objavio je u ponedjeljak spisak od 25 igrača iz inostranstva na koje računa na startu Lige nacija, a na spisku je, prvi put, i lijevi bek Rijeke.

Poziv u reprezentaciju je kruna sjajne sezone za 25-godišnjeg Podgoričanina. Vukčević je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije, a u razgovoru za “Vijesti” iznosi utiske nakon poziva u A tim.

”Presrećan sam. Ovo je moja najbolja sezona u karijeri i poziv u reprezentaciju je došao kao nagrada. Nastojaću da ispunim očekivanja, ukoliko dobijem šansu da igram”.

”Sokole” u junu očekuju četiri meča za deset dana - ciklus počinje 4. juna utakmicom protiv Rumunije u Podgorici, nastavlja se tri dana kasnije gostovanjem Finskoj, zatim u Podgoricu 10. juna dolazi Bosna i Hercegovina, a “paklena” serija se završava gostovanjem Rumunima, 14. juna.

”Raspored je zgusnut, mislim da se reprezentacija prvi put nalazi u ovakvoj situaciji. Sigurno da treba ući maksimalno u svaku utakmicu. Vidio sam da je dugačak spisak, da će poziv dobiti igrači iz Crne Gore, tako da će trebati dosta fudbalera da se to iznese na pravi način. Bitno je da se startuje dobro, pobjedom protiv Rumunije. Kvalitetni su protivnici, ali mislim da možemo da igramo sa svima”, smatra Vukčević.

Bivši igrač Budućnosti, Sevilje, subotičkog Spartaka i Beverena je gledao prethodne mečeve nacionalne selekcije.

”Pratio sam igre reprezentacije. Posebno je protiv Holandije i Grčke u Podgorici izgledalo jako dobro. Sada ide novi ciklus u Ligi nacija - moramo se pripremiti najbolje što možemo. Da shvatimo maksimalno ozbiljno naredne utakmice i pokušamo da pobijedimo.”

Iza Vukčevića je odlična sezona u dresu Rijeke. Standardan je protivomac, a u prethodnom kolu je postigao gol u remiju (2:2) protiv Belupa.

”Prošao sam skroz pripreme sa klubom. Kroz evropske utakmice je krenulo jako dobro. Ekipa je igrala dobro, ja sam se uzdizao uz ekipu, od početka ušao u formu i odigrao skoro 40 utakmica ove sezone. Stvarno sam presrećan - na kraju je došao poziv u reprezentaciju kao nagrada, što me još više učinilo srećnim.”

Vukčević u dresu Rijeke
Vukčević u dresu Rijekefoto: HNK Rijeka

Do kraja sezone Vukčević će odigrati još dvije utakmice u dresu Rijeke. Meč protiv Dragovoljca u posljednjem kolu šampionata je bez rezultatskog značaja, ali predstavlja uvertiru za utakmicu sezone - finale Kupa sa Hajdukom, 26. maja na “Poljudu”. Rijeka je posljednji trofej osvojila prije dvije godine, kada je upravo slavila u Kupu.

”Izgubili smo od njih u posljednjem meču na Rujevici (0:3). Sa druge strane mislim da će ta utakmica u Kupu biti totalno drugačija. Biće pun ‘Poljud’, očekuje nas spektakl. To je prilika da osvojim prvi trofej u karijeri i daću sve od sebe da tako bude”.

Vukčeviću ugovor sa hrvatskim prvoligašem ističe na kraju naredne sezone. Još je rano za priču o produžetku...

”Bilo je nekih najava i priča sa klubom. Ali, kad dođe nešto konkretnije zajedno ćemo sjesti i vidjeti šta je najbolje za mene i za klub. Da budemo svi zadovoljni”, rekao je Vukčević za "Vijesti".

Bonus video: