Juve poražen kod kuće poslije 26 mjeseci

Prije Lacija, posljednji tim koji je savladao Juve u gostima je Udineze
0 komentar(a)
Juventus, Foto: Reuters
Juventus, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.10.2017. 16:49h

Juventus nije navikao da gubi, pogotovo na "Juventus areni".

Poraz od Lacija u subotu veče je zato upalio alarme u Torinu, jer aktuelni šampion poslije osam kola ima pet bodova manje od lidera Napolija koji trenutno djeluje kao tim sa druge planete.

Lacio je, dakle, uradio nešto što malo ko može ili umije - nanio je prvi poraz Juveu kod kuće nakon 57 utakmica na svom terenu u svim takmičenjima.

Do juče, posljednji tim koji je to uradio je Udineze, i to u avgustu 2015. godine na otvaranju sezone kada je bilo 1:0 za "zebre".

U pomenutoj seriji nepobjedivosti čak 41 meč je viđen u Seriji A (38 pobjeda i tri remija), takmičenju koje je Juventus osvajao šest godina zaredom.

Jedini timovi u italijanskom prvenstvu koji su neporaženi napustili "Juventus arenu" su Kjevo, Frozinone i Torino - sva tri meča su završena identičnim rezultatom - 1:1.

Kada su u pitanju utakmice u Ligi šampiona, Juve na svom terenu jedino nije savladao Lion, Sevilju, Bajern i Borusija iz Minhengladbaha.

Novi ispit torinski velikan ima već u srijedu, kada u okviru trećeg kola Lige šampiona na Apenine stiže lisabonski Sporting.

Bonus video: