De Brujne, Azar i Lukaku: Martines objavio spisak pred mečeve u Ligi nacija

Belgija u junu igra dva puta sa Poljskom, a očekuju je i utakmice protiv Velsa i Holandije

2492 pregleda 0 komentar(a)
Martines, Foto: Shutterstock
Martines, Foto: Shutterstock

Belgijski fudbaleri Kevin de Brujne, Eden Azar i Romelu Lukaku nalaze se na danas objavljenom spisku igrača, uoči predstojećih utakmica u Ligi nacija

Selektor Belgije Roberto Martines odmarao ih je u martu, kako bi se fokusirao na igrače sa manje od 50 nastupa za reprezentaciju.

Martines je istakao da je veoma važno što će igrači biti na okupu dvije nedjelje.

"Ovo je pravi kamp. Imamo 14 dana, četiri utakmice, nešto što nikada prije nije bilo. Ovo je veoma iskusan tim. Radimo zajedno već šest godina, poznajemo se jako, jako dobro i važno je da to vrijeme provedemo zajedno", rekao je Martines.

Belgija će A diviziju Lige nacija početi 3. juna utakmicom na svom terenu protiv Holandije, a pet dana kasnije dočekuju Poljsku.

Zatim slijede gostovanja Velsu (11. jun) i Poljskoj (14. jun).

Sljedeće okupljanje pred Svjetsko prvenstvo u Kataru Belgija će imati u septembru, kada će biti odigrane preostale dvije utakmice Lige nacija.

"Dakle možemo reći da će junsko okupljanje biti od suštinske važnosti", dodao je selektor Belgije.

Belgija će u Kataru igrati na trećem uzastopnom Svjetskom prvenstvu i to će vjerovatno biti posljednja šansa za tu generaciju fudbalera da osvoji svjetsku titulu.

Azar, igrač Real Madrida, vratio se ovog mjeseca na teren poslije operacije skočnog zgloba.

"Nadajmo se da će Eden doći na najboljem mogućem nivou za junske mečeve, jer nam je Eden potreban srećan i potpuno spreman, pošto smo tako jača ekipa", istakao je Martines.

Pored iskusnih igrača i zvijezda, Martines je pozvao dva nova fudbalera, Amadua Onanu (Lil) i Loija Opendu (Vitese).

"Vrlo je brz, uvijek trči u prostor. Openda je rekorder u selekciji do 21 godine sa 13 golova. Statistika govori sama za sebe, a samim tim i zrelost i odgovornost koju on preuzima", rekao je belgijski selektor.

Martines na spisak nije uvrstio napadače Kristijana Bentekea i Divoka Origija, ali ističe da to ne znači da je njihova budućnost u selekciji ugrožena.

"Kristijan i Divok su bili na posljednja dva okupljanja, dobro ih poznajemo, oni su i dalje igrači na koje računamo", rekao je Martines.

Bonus video: