Driton Camaj radom dosegao najdraži dres

Nakon što je sa Kišvardom došao do titule viceprvaka Mađarske i prvog plasmana u evrokupove, Dritona Camaja obradovao najdraži poziv

7358 pregleda 1 komentar(a)
Dritonu Camaju najmilije je da napada sa lijevog kril, Foto: Privatni album
Dritonu Camaju najmilije je da napada sa lijevog kril, Foto: Privatni album

Danilovgrad pa Kišvarda. Za crnogorskog napadača Dritona Camaja kao da je usud da ekipe iz gradića mapira na veliku evropsku pozornicu. Nakon što je sa Iskrom izborio prvo učešće kluba u evropskim kvalifikacijama, uspio je to da ponovi sa Kišvardom, mađarskim prvoligašem iz gradića od 15.000 stanovnika.

Camaj je u tek završenoj sezoni u mađarskoj sa pet golova i tri asistencije pomogao Kišvardi da osvoji 2. mjesto, u Kupu Mađarske je uz četiri gola dva puta bio asistent. Nastupi, golovi i igre nisu prošli neprimijećeni - Camaj je dobio poziv da se priključi reprezentaciji Crne Gore.

- To je ostvarenje najljepših snova, želja... Ka tome sam stremio svakog dana i na svakom treningu. Znam da moram da nastavim da radim i napredujem, da dam sve od sebe da ovo ne bude jedini poziv. Samo ću reći da mi je idol Kristijano Ronaldo - volim sport, volim da treniram i da se takmičim - kazao je 25-godišnji napadač Kišvarde.

Iako je bio standardan član mlade fudbalske selekcije, fudbalski put Camaja je selio iz kluba u klub, bilo je uspona, padova, ali napokon je dočekao i najvažniji poziv.

- Presrećan sam, poziv u nacionalni tim ne podiže samo rejting igraču već je i prilika da nauči. Biti na treningu, svlačionici sa Stevanom Jovetićem, Stefanom Savićem... sa svim njihovim iskustvom, igranjem u Ligi šampiona. Tu su velike mogućnosti da se nauči nešto novo, napreduje. Osim toga, srešću i stare drugare Milana Mijatovića i Andriju Vukčevića. Andriju znam još iz zajedničkih početaka u Budućnosti, i eto obojica smo istovremeno dobili poziv za reprezentaciju, a žao mi je što je Mijatovićev MTK ispao iz mađarske lige, iako je on sjajno branio. Nekakav splet okolnosti je doprinio tome.

A splet okolnosti uticao je i da Dritonu za dan skrati petodnevni odmor u Grčkoj.

- Da, zakasnili smo na trajekt. Taj splet okolnosti je uticao i da ne dobijem bonuse u Kišvardi za koju me veže još godina ugovora, automatski aktivirana klauzulom o broju nastupa, a bili bi da sam prošle godine uspio da izborim Evropu ili zaslužim poziv za reprezentaciju. Ipak, pričaću sa upravom da izdejstvujem bolje uslove, jer na terenu i u životu vrijedno i uporno radim za više, bolje...

A ponuda da promijeni klub Camaju ne nedostaje.

- Imam sjajnu ponudu iz Turske, nekoliko iz mađarskih klubova, a lično mislim da sam prevazišao mogućnosti koje pruža Kišvarda. Naravno da je to bila važna stepenica u mom fudbalskom razvoju, tim prije jer sam imao sreću da radim kod portugalskog ternera Žoaoa Žaneira, koji sada trenira Nikolu Krstovića u Dunajskoj Stredi. U samo 12 kola uspio je da uspostavi sistem, sjajnu atmosferu kojoj je ratničku krv dalo sedam Balkanaca. NIkada prije nisam bio tako pripremljen, a zajedništvo i atmosfera u ekipi preduslov su uspjehu. Tako je bilo kada smo osvojili titulu u Budućnosti, potom u Lovćenu, Iskri - zaključio je Camaj.

Budućnost jedna i jedina

Novi crnogorski reprezentativni napadač Driton Camaj ponikao je u Budućnsoti, igrao u Hrvatskoj, nizu crnogorskih klubova prije “pečalbe” u Kišvardu.

- Dijete sam Budućnosti i za mene posebno mjesto ima tinejdžerski debi kod Gage Radojičića, a onda poziv Mikija Vukotića da se vratim i u drugoj sezoni osvojim titulu prvaka Crne Gore. Tačno je da mi je bilo sjajno u Lovćenu, igrali smo lijep fudbal i ostaje žal da smo izgubili u finalu Kupa Crne Gore. Period u Iskri dijelim na dva dijela, prije i poslije korona pauze. Zahvaljujući podršci trenera Aleksandra Nedovića odmah po nastavku šampionata postigao sam pet golova uz četiri asistencije, prije korone samo dva pogotka. Te igre donijele su mi nekoliko ponuda, Kišvarda je bila najkonkretnija i za dan je prihvatila sve zahtjeve agenta Džaje Pekovića - prisjeća se Camaj.

Bonus video: