Tim sezone u Ligi Evrope: Kostić, Tavernije, Goldson...

Sajt Sofascore izabrao tim sezone u Ligi Evrope

2577 pregleda 1 komentar(a)
Filip Kostić, Foto: Reuters
Filip Kostić, Foto: Reuters

Sezona u Ligi Evrope je završena, titulu je osvojio Ajntraht koji je u finalu, nakon penala, savladao Rendžers, a sajt Sofascore izabrao je tim sezone u ovom takmičenju.

Analizirajući brojne parametre Sofascore je odabrao idealnih 11, a najbolju prosječnu ocjenu, u formaciji 3-4-3 ima defanzivac Galatasaraja Markao (7,55). On je u ovom takmičenju postigao jedan gol na sedam mečeva, a sa turskom ekipom je eliminisan u osmini finala od Barselone.

Osim Brazilca u odbrani su još fudbaleri Vest Hema i Rendžersa, Kreg Doson (7,17) i Konor Goldson (7). Doson je sa Vest Hemom stigao do polufinala gdje je eliminisan od Ajntrahta, dok je Goldson u sinoćnjem finalu igrao 120 minuta i na kraju je pognute glave napustio teren.

Golman, koji je obilježio sezonu u ovom takmičenju je čuvar mreže Bajera iz Leverkuzena Lukaš Hradecki (7,24). Leverkuzen je u Ligi Evrope u osmini finala eliminisan od Atalante, a finski reprezentativac je na dva susreta sačuvao mrežu.

U sredini terena su Filip Kostić (Ajntraht, 7,33), Mirko Ivanić (Crvena zvezda, 7,33), Deklan Rajs (Vest Hem, 7,39) i Džejms Tavernije (Glazgov Rendžers, 7,49).

Liga Evrope
foto: Sofascore

Kostić je obilježio sezonu u Ligi Evrope, imao je tri gola i šest asistencija i jedan je od najzaslužnijih za prvu evropsku titulu Ajntrahta nakon 1980. godine.

Ivanić je sa Zvezdom u osmini finala eliminisan od Rendžersa. U sastavu "policajaca" u tim mečevima, kao i u ostalim u Ligi Evrope bio je Tavernije. Rajs je sa "čekićarima" prošao grupu, u osmini finala eliminisao Sevilju, potom Lion, ali je Ajntraht bio prejak.

U napadu su Mislav Oršić (Dinamo Zagreb, 7,33), Rikardo Orta (Braga, 7,45) i Juri Medeiroš (Braga, 7,25).

Medeiroš i Orta su vodili portugalsku ekipu do četvrtfinala, ali dalje nijesu mogli. Rendžers je bio jači, a ovaj dvojac je sezonu u Ligi Evrope završio sa ukupno šest golova i osam asistencija.

Mislav Oršić je prošle godine blistao protiv Totenhema, a ovu sezonu je završio sa četiri gola i tri asistencije. Dinamo je u šesnaestini finala eliminisan od Sevilje.

Bonus video: