Everton od 0:2 do opstanka, Kalvert-Luin golom nakon devet mjeseci riješio sve

Engleski napadač, koji je prošle sezone postigao 16 golova u Premijer ligi, pogodio prvi put poslije avgusta za preokret protiv Kristal Palasa (3:2). Bio je precizan u prva tri kola i od tada je trajao post, tokom kojeg je imao i problema sa povredama

8072 pregleda 0 komentar(a)
Trenutak odluke: Dominik Kalvert-Luin daje gol za veliki preokret, Foto: Action Images via Reuters/Carl Recine
Trenutak odluke: Dominik Kalvert-Luin daje gol za veliki preokret, Foto: Action Images via Reuters/Carl Recine
Ažurirano: 19.05.2022. 23:18h

U nedjelju, u posljednjem kolu Premijer lige, neće se odlučivati samo ko će biti šampion, Mančester siti ili Liverpul, već i ko će se pridružiti Votfordu i Noriču u Čempionšipu.

Kandidati su Barnli i Lids, a sa liste timova koji strahuju večeras je otpao Everton, koji je velikim preokretom savladao Kristal Palas 3:2 i riješio sve dileme.

Gosti iz Londona su na „Gudisonu” vodili 2:0 na poluvremenu golovima Žan-Filipa Matete i Andrea Ajua, ali su u nastavku preokrenuli Majkl Kin, Rišarlison i Dominik Kalvert-Luin.

Engleski napadač, koji je prošle sezone postigao 16 golova u Premijer ligi, tako je pogodio prvi put poslije avgusta! Bio je precizan u prva tri kola i od tada je trajao post, tokom kojeg je imao i problema sa povredama.

Od večeras je prvi kandidat za ispadanje Lids, kojem je 18. mjesto uručio Barnli.

Klaretsi su na gostovanju Aston Vili remizirali (1:1), pa sada imaju 35 bodova, koliko i Lids, ali imaju i plus 10 gol-razliku u odnosu na „vajtse”.

Barnli je imao šansu i da pobijedi, jer je vodio golom Ašlija Barnsa od 45. minuta, ali je već u 48. izjednačio Emilijano Buendija.

Klaretsi u posljednjem kolu, u nedjelju od 17 časova, dočekuju Njukasl, a Lids gostuje Brentfordu.

Ukoliko završe sa istim brojem bodova, u Čempionšip će Lids zbog slabije gol-razlike.

Bonus video: