premijer liga

Lampard: Ovo je jedan od najvećih trenutaka u mom fudbalskom životu

Evertonu je bila potrebna pobjeda protiv Kristal Palasa kako bi obezbijedio opstanak u Premijer ligi i izbjegao to da se njegova sudbina odlučuje u posljednjem kolu na gostovanju Arsenalu

3974 pregleda 3 komentar(a)
Lampard slavi opstanak, Foto: Reuters
Lampard slavi opstanak, Foto: Reuters

Trener fudbalera Evertona Frenk Lampard rekao je da je prethodna noć, kada je njegov tim preokrenuo rezultat protiv Kristal Palasa i obezbijedio opstanak u Premijer ligi, jedan od najvećih trenutaka u njegovoj karijeri.

"Ovo je jedan od najvećih trenutaka u mom fudbalskom životu i karijeri. Imao sam nevjerovatne momente, posebno u Čelsiju kao igrač i trener, ali kada osjetite očaj ispadanja iz lige - to je drugačije", rekao je Lampard.

Evertonu je bila potrebna pobjeda protiv Kristal Palasa kako bi obezbijedio opstanak u Premijer ligi i izbjegao to da se njegova sudbina odlučuje u posljednjem kolu na gostovanju Arsenalu.

I nije počelo dobro, pošto je Lampardov tim poslije 36 minuta gubio na svom Gudison Parku sa 2:0. Međutim, taktičke promjena Lamparda i snažna podrška sa tribina su u nastavku preokrenule stvari. Everton je golovima Majkla Kina i Rišarlisona prvo izjednačio, a veliko slavlje donio je pogodak Dominika Kalvert-Luina u 85. minutu.

"Mislio sam da ću da zaplačem tokom utakmice, da ću iskočiti iz svog tijela. Vidjeli ste slavlje na kraju... Lako je reći - ali ništa niste osvojili'. Znate šta, dođite da radite u ovom klubu nekoliko meseci i vidite sve poteškoće i šta ljudima znači opstanak. Ovo je posebna noć u istoriji Evertona", rekao je Lampard.

Sezona u Premijer ligi završava se u nedjelju, a Everton će gostovati Arsenalu.