Mladost DG ispred Koma u borbi za baraž, Jedinstvo proslavilo plasman u elitu

Bokelj - Mladost DG 1:1 u direktnom obračunu za treće mjesto, Kom nije iskoristio kotorski remi - samo 2:2 u Beranama

8193 pregleda 5 komentar(a)
Navijači Jedinstva na meču protiv Igala, Foto: Demir Mušović
Navijači Jedinstva na meču protiv Igala, Foto: Demir Mušović

Fudbaleri Mladosti DG napravili su veliki korak ka plasman u baraž za Telekom 1. CFL, dok je Kom propustio veliku priliku.

Ekipa iz Donje Gorice odigrala je 1:1 u Kotoru protiv Bokelja, još jednog direktnog konkurenta, a naruku joj je išao i remi Koma u Beranama (2:2).

Uoči posljednjeg kola, u borbi za treće mjesto - jedinoj dilemi koje treba da se riješi na drugoligaškoj sceni - Mladost DG ima 59 bodova, jedan više od Bokelja i Koma koji su poravnati na četvrtoj poziciji.

Mladost u posljednjem kolu, u utorak, igra kući protiv Berana i pobjedom će izboriti baraž. Kom je domaćin Cetinju, novom trećeligašu, a Bokelj gostuje Igalu.

Miloš Banićević je golom u 22. minutu doveo Mladost DG u vođstvo u Kotoru, izjednačio je Jovan Popović u 67. minutu iz penala.

Rezultat iz Kotora bio je idealan za Kom, koji je imao šansu da preuzme treće mjesto - ali nije uspio da je iskoristi.

Dva puta su izabranici Anta Drobnjaka imali vođstvo - golovima Marka Mujovića u 22. i Igora Vukčevića u 74. minutu, dva puta su domaći stizali do izjednačenja - preko Nikole Tmušića u 29, a onda i u 80. minutu.

Arsenal je pobijedio Cetinje u Podgorici sa 3:1, golovima Ćetka Manojlovića u 32, Dejana Pepića u 68. i Vladana Kordića u 80. minutu. Počasni gol za Cetinjane bio je autogol, Vuka Milačića u 27. minutu.

OFK Titograd je iznenadio Grbalj i u meču bez takmičarskog značaja slavio u gostima 3:0. Golove su postigli Anđelko Bokan u 3, Darko Marković u 42. i Vuk Dapčević u 84. minutu.

Jedinstvo je u Bijelom Polju pod reflektorima i u lijepom ambijentu, na proslavi plasmana u elitu - navijači su "plavo-bijelom" bakljadom pozdravili fudbalere, pobijedilo Igalo sa 1:0, golom Ivana Ivanovića u 57. minutu.

Odranije je poznato da Jedinstvo ide direktno u elitu, da drugoplasirani Arsenal ide u baraž, a da Cetinje i OFK Titograd ispadaju iz Druge lige.

Bonus video: