Podgorica u 94. iz sumjivog penala zadržala pol-poziciju u borbi za spas, odlučuje posljednje kolo, Rudar u baražu

Budućnost treći put ove sezone izgubila od Jezera (2:1), Petrovac - Sutjeska 1:1, Mornar bolji od Dečića 2:1.

32189 pregleda 23 komentar(a)
Foto: Telekom 1. CFL/FSCG
Foto: Telekom 1. CFL/FSCG
Ažurirano: 20.05.2022. 22:33h

Posljednje kolo odlučuje o posljednjem mjestu - jedinoj preostaloj dilemi u Telekom 1. Crnogorskoj fudbalskoj ligi, a Podgorica je zadržala "pol-poziciju" u odnosu na Zetu, i to na kakav način.

U četvrtom minutu sudijskog dodatka, nakon, malo je reći - spornog kontakta u šesnatesrcu, ko je Đurišić uopšte i dotakao Krivokapića, Vladimir Boljević je realizovao penal i kompletirao preokret (3:2).

Fudbaleri iz Danilovgrada žestoko su protestvovali kod sudije Radoje Pajovića, a napadač Mihailo Perović dobio je crveni karton.

Iskra je vodila 2:0, ranim golovima Žarka Grbovića i Mihaila Perovića, Podgorica brzo izjednačila, pogocima Matije Krivokapića i Darka Đajića u svega dva minuta - sve u prvom poluvremenu, i činilo se da će domaćin lako stići do pobjede u nastavku protiv takmičarski ne previše motivisane Iskre.

U posljednjih pola sata, međutim, domaći kao da nisu imali daha - jedva su i dolazili do gola Danilovgrađana, a onda su u nadoknadi dobili penal...

Zeta je na Trešnjici dobila Rudar 1:0 i zadržala nadu.

Sve je, međutim, u rukama Podgorice pred posljednje kolo i to zbog boljeg-međusobnog skora.

Podgorica će u baraž ako pobijedi Dečić u Tuzima, dok Zeta u Danilovgradu protiv Iskra mora da ostvari bolji rezultat od tima sa DG arene. U protivnom - prvi crnogorski šampion prvi put će ispasti u Drugu ligu u samostalnoj CG.

Gol koji je Rudar i matematički gurnuo u baraž postigao je Ukrajinac u Artur Zahorulko 57. minutu.

Ostala tri meča nisu imali takmičarskog značaja, ali je potvrđeno ono samo što nije bilo sigurno matematički - Petrovac i Jezero su osigurali opstanak, Rudar će igrati u baražu.

Budućnost je treći put izgubila od Jezera ove sezone - ovoga puta u Danilovgradu, nakon preokreta (2:1).

Stefan Milošević doveo je viceprvaka u vođstvo, Argentinac Rodrigo Faust iz penala, 12. golom ovog proljeća poravnao, a Aldin Adžović pogodio za pobjedu izabranika Mladen Lambulića i krunu još jedna sjajne sezone.

Petrovac je remijem sa Sutjeskom (1:1) takođe potvrdio opstanak bez baraža, a Adnan Bašić je 14. golom ove sezone ostao sam na vrhu liste strijelaca. Izjednačenje šampionu u finišu donio je Vladimir Jovović.

Mornar je u Baru pobijedio Dečić 2:1 i potvrdio dobru formu u finišu sezone. Siniša Stevanović i Aleksandar Vujačić lansirali su Barane, Erjon Vucaj je postigao počasni gol za Tuzane.

Posljednje kolo igra se u utorak i ostala je samo jedna dilema. Zeta ili Podgorica - ko ispada, ko ide u baraž za elitu, na dvomeč sa tivatskim Arsenalom.

Rezultati

PODGORICA - ISKRA 3:2

Vladimir Boljević 90+4 (penal), Matija Krivokapić 31, Darko Đajić 33 - Žarko Grbović 2, Mihailo Perović 23.

ZETA - RUDAR 1:0

Artur Zahorulko 57.

JEZERO - BUDUĆNOST 2:1

Rodrigo Faust (penal) 44, Aldin Adžović 52. - Stefan Milošević 22.

PETROVAC - SUTJESKA 1:1

Adnan Bašić 27. - Vladimir Jovović 83.

MORNAR - DEČIĆ 2:1

Siniša Stevanović 33, Aleksandar Vujačić 49. - Erjon Vucaj 69.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: