Zeta podnosi krivičnu prijavu protiv sudije Radoja Pajovića, Savićevića poziva da se odredi prema snimku penala

Povod prijava SDT-u je dosuđeni penal u sudijskoj nadokandi direktnom konkurentu Zete u borbi za opstanak, FK Podgorica

14146 pregleda 31 komentar(a)
U Zeti razmišljaju da odustanu od posljednje utakmice, Foto: Telekom 1. CFL/FSCG
U Zeti razmišljaju da odustanu od posljednje utakmice, Foto: Telekom 1. CFL/FSCG

Povodom jučerašnjih dešavanja na utakmicama Telekom 1. CFL, oglasila se Zeta. Fudbalski klub sa Trešnjice najavio je krivične prijave.

Povod je dosuđeni penal u sudijskoj nadoknadi direktnom konkurentu u borbi za opstanak, FK Podgorica.

Uz reagovanje FK Zeta crnogorskoj javnosti i predsjedniku FSCG Dejanu Savićeviću dostavlja snimak navodnog prekrašaja nad igračem Podgorice, zbog kojeg je sudija dosudio penal.

Reagovanje FK Zeta prenosimo integralno:

"FK Zeta, prvi prvak Crne Gore, obavještava javnost da će, zbog u najmanju ruku sumnjivih dešavanja na utakmici između Podgorice i Iskre, podnijeti krivičnu prijavu SDT-u, protiv sudije Radoja Pajovića i drugih N.N. lica koja su udružena u kriminalnoj organizaciji direktno uticala na ishod pomenute utakmice sa ciljem da se Zeta po svaku cijenu eliminiše iz Prve lige.

Godinama unazad ukazivali smo da je CFL postala poligon za očigledne neregularnosti i namještaljeke, kojima bi osim UEFA, trebalo da se pozabavi i SDT. Razloge potpunog rasula u FSCG ne treba posebno navoditi a leže u činjenici da nelegitimni predsjednik FSCG, okružen šačicom poslušnika odobrava i u značajnoj mjeri koordinira haos u našem fudbalu. Takav odnos Dejana Savićevića prema FK Zeta mogli bi razumjeti sa pozicije običnog građanina ili navijača nekog drugog kliuba kome je Zeta takmičarski suprotstavljena. Ali Dejan Savićevioć nije običan navijač svih klubova koji igraju protiv Zete, već nelegitimni i protivzakonito nametnuti predsjednik FSCG, koji djelovanjem ne želi samo da uništi FK Zeta, već kroz rušenje našeg kluba urušava i onako trošni crnogorski fudbaI. Ovo nije prvi a neće biti ni posljednji put da javno saopštavamo naš stav o radu ili bolje reći neredu Dejana Savićevića.

Zato ga javno pozivamo da se odredi prema dešavanjima na utakmici između Podgorice i Iskre i kao nekadašnji proslavljeni fudbaler saopšti da li je penal dosuđen u 93. minutu bio regularan!? Pošto Dejan Savićević kao nelegatimno postavljeni prvi čovjek FSCG svakodnevno u javnosti komentariše i fudbalska i estradne teme mogao bi i morao odvojiti pet minuta da se odredi prema dešavaniima na utakmici Podgorica - Iskra.

Nismo mogli vjerovati da ćemo u 21. vijeku sportsku pravdu morati da tražimo u SDT -u, zato što fudbalske institucije ne postoje, ili su privatizovane do nivoa iskrivljenosti i izopačenosti od čega najveću štetu trpi crnogorski fudbal.

Zbog navedenog, dok čekamo reakcije nadležnih, FK Zeta obavještava javnost da ozbiljno razmišlja da u posljednejm kolu u kojem bi trebalo da odigramo protiv Iskre, naši igrači uopšte na istrče na teren, jer postaje besmisleno ostvarivati pobjede na fudbalskom terenu, ako ih neko iz fudbalskih sjenki anulira kroz namještaljke i brutalnu neregularnost.

Kao mali primjer, uz ovo naše reagovanje crnogorskoj javnosti i Dejanu Savićeviću dostavlajmo i snimak navodnog prekrašaja nad igračem Podgorice, zbog kojeg je sudija Pajović dosudio penal!

Sve regularno i pošteno, a Dejane?", zaključuje se u saopštenju FK Zeta.

Bonus video: