Grbljani se opet vratili u gornji dio tabele

151 pregleda 1 komentar(a)
FK Grbalj, Foto: Boris Pejović
FK Grbalj, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.10.2017. 20:09h

Grbalj je slavio u Petrovcu i nastavio svoje nevjerovatno putovanje na prvoligaškoj tabeli - iz zone baraža, izabranici Dragana Radojičića skočili do 4. mjesta, blizu evropske zone.

Istim putem, samo u obrnutom smjeru, Grbljani su putovali u prošlom kolu, nakon poraza od Mladosti u Podgorici.

Dva puta su juče vodili u Petrovcu u prvom poluvremenu, dva puta su se domaći vraćali u igru, a kada je vezista Marko Nikolić četiri minuta prije kraja postigao treći gol za Grbalj, za domaće više nije bilo povratka...

"Dali smo dva jako lijepa gola iz dvije odlične akcije. Igrali smo bez kalkulacija, ali smo i primili golove koje nismo smjeli, a to nam se dešavaju od početka prvenstva. Petrovac je čak imao još jednu šansu u prvom poluvremenu. U nastavku se vidjelo da obje ekipe žele pobjedu, ali mislim da smo zasluženo osvojili tri boda", kazao je Radojičić.

Grbalj je poveo u 12. minutu, golom Argentinca Hulijana Montenegra. Domaći su brzo izjednačili, u 25. minutu, preko Stefana Đorđevića kome je asistirao Kacić.

Samo sedam minuta kasnije mreža golmana domaćih Popovića se ponovo zatresla. Petar Vukčević je prošao po desnoj strani, ušao u šesnaesterac i iskosa pogodio metu.

U 36. minutu Đorđević se drugi put upisao u strijelce, četvrti put ove sezone, za izjednačenje 2:2. Gosti su se ipak radovali u 84. minutu kada je Nikolić pogodio gol Popovića.

Rudolf Marčić, trener Petrovca, kazao je njegov klub tražio odlaganje meča zbog tragične smrti mladog fudbalera Damira Košute.

"Tražili smo odlaganje, ali nam nije omogućeno. Teško je biti u situaciji u kojoj smo mi bili, i za sedam dana izaći na utakmicu. Treba reći da u ovom trenutku moja ekipa nije ni mogla bolje. Vraćali smo se kod oba vođstva rivala i čak bili u prilici i da povedemo 3:2, ali nismo imali sreće", kazao je Marčić.

Petrovac - Grbalj 2:3

Petrovac - Stadion pod Malim brdom. Gledalaca: oko 150. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Strijelci: Đorđević u 25. i 36. minutu za Petrovac, Montenegro u 12, Vukčević 32, Nikolić u 86. minutu za Grbalj. Žuti kartoni: Carević (Grbalj).

Petrovac: Popović, Savović, Redžović, Vujović, Mandić (90. Bulatović), Kacić, Vučinić, (75. Nikišava), Mikijelj, Kajević, Muharemović (68. Ilić), Đorđević.

Grbalj: Dragojević, Nikolić, Merdović, Vukčević (86. Dragojević), Montenegro, Carević, Manojlović, Tomić, Korać (76. Lazarević), Vuković, Knežević (63. Pavlović).

Bonus video: