Zakazao svadbu umjesto fudbala u Podgorici: Rumuni u problemima pred duel sa Crnom Gorom

Najbolji rumunski fudbaler Janis Hadži, sin legende Georgija, još se oporavlja od povrede, zbog koje je propustio veći dio sezone u Glazgov Rendžersima, tako da ga nema na listi kandidata za duele sa Crnom Gorom, Finskom i BiH, kao ni Mihaia Bordeanua iz rumunskog Kluža

12469 pregleda 3 komentar(a)
Aleksandru Baluca, Foto: Shutterstock
Aleksandru Baluca, Foto: Shutterstock

Za desetak dana počinje novi takmičarski ciklus nacionalnih fudbalskih tima - Liga nacija, sezona 2022/23.

Crna Gora igra u B rangu, nakon što je u prethodnom izdanju osvojila grupu Lige C, u kojoj su bili Luksemburg, Azerbejdžan i Kipar.

Na startu, 4. juna, dočekuje Rumuniju, starog rivala, sa kojim je već igrala pet puta - jednu prijateljsku i četiri zvanične utakmice (po šest puta sastala se se Engleskom i Bugarskom).

Rumunija je tradicionalno opasna ekipa, ali daleko je od evropskog vrha i ozbiljnije priče, nema ni asove kakvi su bili nekad (Hadži, Popesku, Radučoju...).

Ima i mnogo problema oko sastava tima za junske mečeve Lige nacija - neki važni igrači su povrijeđeni, a jedan je umjesto da igra za nacionalni tim odlučio da se oženi, baš na dan kada Rumunija gostuje pod Goricom.

Najbolji rumunski fudbaler Janis Hadži, sin legende Georgija, još se oporavlja od povrede, zbog koje je propustio veći dio sezone u Glazgov Rendžersima, tako da ga nema na listi kandidata za duele sa Crnom Gorom, Finskom i BiH, kao ni Mihaia Bordeanua iz rumunskog Kluža.

Na listi je Denis Man iz Parme, koji je povrijeđen i male su šanse da zaigra, a pozvan je i Nikolae Stančiju, koji već pola godine nije igrao utakmicu - on je član kineskog Vuhana, a u Kini se liga ne igra zbog koronavirusa.

Ipak, poseban slučaj je Aleksandrua Baluce, koji je odbio poziv jer je za 4. jun zakazao svadbu, a fudbaler mađarske Akademije Puškaš planira odmah odlazak na svadbeno putovanje.

Raspored

4. jun - Finska - BIH (18:00), CRNA GORA - Rumunija (20:45)

7. jun - BIH - Rumunija (20:45), Finska - CRNA GORA (20:45)

11. jun - CRNA GORA - BIH (20:45), Rumunija - Finska (20:45)

14. jun - BIH - Finska (20:45), Rumunija - CRNA GORA (20:45)

23. septembar - BIH - CRNA GORA (20:45), Finska - Rumunija (20:45)

26. septembar - CRNA GORA - Finska (20:45), Rumunija - BIH (20:45)

Bonus video: