Pep slavi Gindogana, Leao klasa za Skudeto

Njemački vezista donio titulu Mančester sitiju, Milanov Portugalac najzaslužniji za pehar

5414 pregleda 0 komentar(a)
Gindogan postiže gol vrijedan titule, Foto: Reuters
Gindogan postiže gol vrijedan titule, Foto: Reuters

Kod Pepa Gvardiole je ove sezone imao nešto drugačiju ulogu nego ranije, manje je i igrao, ali kada se Katalonac osvrne moraće da za novu titulu prvaka Engleske zahvali isključivo Ilkaju Gindoganu.

”Građani” su osvojili Premijer ligu četvrti put u pet godina, i to nakon što su u posljednjem kolu prošli kroz pakao u duelu sa Aston Vilom. Trebala im je pobjeda, u 70. minutu su gubili 2:0... Izgledalo da je da je sve izgubljeno, ali Siti je “izronio” - Gindogan, koji je ušao u 68, postigao je prvi i treći gol, upisao se i Rodri, pa je titula ostala na “Etihadu”. Za preokret je Sitiju trebalo samo pet minuta - od 76. do 81.

Njemca možda ni ovakav finiš neće zadržati u Sitiju, spekuliše se da bi na ljeto mogao da promijeni sredinu i ode u Real.

Bez dileme, junak Milanovog Skudeta je Rafael Leao, ali i ne samo on - pamtiće se golovi Olivijea Žirua, prodori Tea Erdandesa...

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski vikend, posljednji za sezonu 2021/22:

GOLMAN

Rulji (Viljareal) - odbranio je sve što je mogao u posljednjem kolu na “Nou kampu”. Viljareal mora u Ligu konferencija, ali svejedno je bila ovo fantastična sezona...

ODBRANA

Robertson (Liverpul) - zatresao je mrežu Vulverhemptona u trenutku kada je Siti već imao rezultat koji mu garantuje titulu. Odlični lijevi bek se polako sprema za finale Lige šampiona.

Ernandes (Milan) - njegova brzina po lijevoj strani je pomogla Leau da zablista u punom sjaju. Koliko je samo Francuz prostora ostavljao saigraču tokom sezone...

SREDINA

Gindogan (Mančester siti) - pet minuta će pamtiti cijeli život. Toliko mu je trebalo da donese Sitiju titulu protiv Aston Vile.

3 šuta na gol je uputio Ilkaj Gindogan za 22 minuta na terenu protiv Aston Vile. To mu je bilo dovoljno da dva puta zatrese mrežu i donese Sitiju titulu

Dankan (Fiorentina) - “viola” je savladala Juventus i plasirala se u Ligu konferencija. Jedan od dva pogotka u duelu sa “starom damom” je postigao iskusni vezista.

Pelegrini (Roma) - “vučica” se priprema za finale Lige konferencija sa Fejnordom. Pobjeda nad Torinom (3:0) najbolja je moguća uvertira.

Rodriges (Majorka) - na Balearima se strahovalo za opstanak do posljednjeg kola. Majorka je na kraju ispunila cilj, a Rodriges je bio strijelac na gostovanju Osasuni.

NAPAD

Žiru (Milan) - učinak od 11 golova sam po sebi nije spektakularan, ali veliki dio njih je direktno uticao na rezultat “rosonera”. Francuz je opravdao očekivanja...

Leao (Milan) - ..., a šta tek reći za Leaa? Čini se da je ove sezone izrastao u ono što su u njemu vidjeli mnogi skauti.

Son (Totenhem) - Korejac je kao stvoren napadač za sistem koji forsira Antonio Konte. Dao je 23 gola, imao i sedam asistencija u godini u kojoj su se Sparsi vratili u Ligu šampiona.

23 pogotka i sedam asistencija je ove sezone u Premijer ligi upisao Son. Isti golgeterski učinak je Mohamed Salah, ali uz 13 asistencija

Mbape (Pari Sen Žermen) - holivudski scenario u Parizu - Mbape je pred početak meča sa Mecom objavio da će produžiti ugovor, a onda je u goleadi upisao het-trik.

Bonus video: