Nezadovoljni suđenjem, gosti sjeli na travu, a domaći mirno zabijali golove

0 komentar(a)
Zvijezda - Bosna Visoko, Foto: Sport1.ba
Zvijezda - Bosna Visoko, Foto: Sport1.ba
Ažurirano: 14.10.2017. 18:27h

U Gradačcu je viđena nesvakidašnja završnica utakmice između Zvijezde i Bosne iz Visokog na utakmici 11. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Zvijezda je na kraju slavila 3:0, a posljednja dva gola postigla je dok igrači protivničkog tima sjedjeli na travnjaku, nezadovoljni suđenjem i odlukom sudije da isključi jednog člana stručnog štaba zbog protesta.

Čak je i nekoliko domaćih igrača bilo razočarano ponašanjem svojih saigrača koji su punili praznu mrežu gostujućeg gola.

Predsjednik Bosne, Nermin Kadrić je u izjavi za portal sport1.ba rekao da je domaćin bio korektan, ali da je sudija presudio.

"Ovo je bio revolt igrača. Što se tiče domaćina, korektno su igrali bez grubih startova. Ali sudija je presudio i to je konstatno od prvog minuta do tog momenta, kad su naši igrači sjeli. Najmanje tri čiste kontre on nam je vraćao na faul. Onda faulovi za Zvijezdu su bili i najmanji kontakti. Gol je pao iz takve jedne situacije da je naš igrač je bio fauliran, a on nije svirao faul. Prekipjelo je igračima i oni su sjeli, dakle suđenje je jako loše", kazao je Kadrić+, koji je istakao da će Uprava Bosne stati uz igrače, iako je odluka da se sjedne na teren čisto odluka fudbalera, te da su trener Ivo Ištuk i članovi UO koji su bili na meču govorili da igraju.

"Nije niko od nas rekao da ne igraju. Igrači su rekli da oni neće da igraju pod bilo kakvu cijenu, bez obzira šta će se desiti. Svjesni su svih posljedica. Naravno da ćemo stati iza njih, jer šta će nam klub bez igrača. Oni na terenu najbolje znaju kako sudija svira i to osjete na svojoj koži", rekao je Kadrić.

Bonus video: