Drugoligaški epilog: Mladost DG u baražu za elitu, čeka je Rudar

U debitantskom drugoligaškom nastupu ekipa iz Donje Gorice izborila se za dvomeč za plasman u elitu

6428 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Završeno je takmičenje u Drugoj crnogorskoj fudbalskoj ligi u sezoni 2021/22, a posljednje kolo otklonilo je i posljednju dilemu.

Ekipa Mladosti DG pobijedila je Berane sa 3:1 i svoj debitantski drugoligaški nastup završila na 3. mjestu, koje donosi baraž za plasman u elitu.

Ekipa iz Donje Gorice je došla do pobjede zahvaljujući golovima Siniše Stanisavića u 23, Senage Naoakija u 38. i Damjana Mugoše u 64. minutu. Na drugoj strani, strijelac je bio Fatih Muković u 61. minutu.

Izabranici Marka Šćepanovića će kroz dvomeč sa pljevaljskim Rudarom, osmoplasiranim sastavom iz Prve lige, pokušati da se domognu Telekom 1. CFL.

Jedinstvo je još ranije direktno osiguralo plasman u najviši rang, dok će u drugom dvomeču baraža tivatski Arsenal igrati sa Podgoricom ili Zetom.

Komu je tako uzaludna bila pobjeda protiv Cetinja od 3:1 - izabranici Anta Drobnjaka završili su sezonu na 4. mjestu, pa će šansu da se plasiraju u eliti čekati do naredne sezone.

Het-trik za kom upisao je napadač Igor Vukčević.

Bokelj je bio ubjedljiv na gostovanju Igalu - 4:0, takođe nedovoljno za baraž, jer su Kotoranima bili potrebni kiksevi i Mladosti DG i Koma.

Neđeljko Kovinić postigao je dva gola za Bokelj, za koji su pogađali i Petar Sklender i Baba Alhasan.

U mečevima bez rezultatskog značaja Arsenal je u Tivtu pobjedio Grbalj 5:3, OFK Titograd je bio bolji od Jedinstva sa 1:0

Bonus video: