Albanska policija deportovala 80 italijanskih navijača

U Tirani su napravljene dvije odvojene navijačke zone, na razdaljini od samo jednog kilometra

2703 pregleda 1 komentar(a)
Navijači Fejnorda u Tirani, Foto: Reuters
Navijači Fejnorda u Tirani, Foto: Reuters

Desetine fudbalskih navijača deportovano je u Italiju poslije nereda u Tirani uoči današnje utakmice finala Lige konferencija između Rome i Fejnorda.

Kako je saopštio zamjenik policije Albert Derviši, dvije odvojene grupe holandskih i italijanskih navijača sukobile su se u utorak sa policijom i tom prilikom povrijeđeno je 19 policajaca i pet civila.

Deportovano je 80 navijača.

Jedan policajac povrijeđen je nožem. Povrijeđena su i trojica italijanskih navijača i dvojica holandskih.

Derviši je pozvao navijače oba kluba da se lijepo ponašaju, "kao Evropljani", da poštuju zakone države u kojoj se nalaze i da se ne sukobljavaju sa policijom "ili će se zakoni striktno primjenjivati".

On je naveo da se u pritvoru nalazi 48 navijača Rome i 12 navijača Fejnorda i istakao da će se svaki uhapšeni suočavati sa kaznom od sedam godina zatvora.

Policija je pozvala radnje i ugostiteljske objekte da ne prodaju navijačima piće u staklenoj ambalaži.

"Odlučni smo da garantujemo red i bezbjednost, da spriječimo uništavanje imovine i obezbijedimo normalno održavanje utakmice", naveo je Derviši.

Fudbaleri Rome i Fejnorda igraju večeras od 21 čas u Tirani, u finalu Lige konferencija. Meč se igra na Nacionalnom stadionu kapaciteta 20.000 sjedišta, a očekuje se dolazak 100.000 navijača.

U gradu su napravljene dvije odvojene navijačke zone, na razdaljini od samo jednog kilometra.

Bonus video: