Uhapšeno 14 osoba zbog incidenta na utakmici u Rožajama

Navodi se da je policija podnijela krivičnu prijavu protiv jedne osobe zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti, a protiv 13 osoba prekršajne zbog kršenja zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama i o javnom redu i miru

6593 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Printscrenn/MNE sport
Foto: Printscrenn/MNE sport

Službenici policije uhapsili su 14 osoba zbog incidenta koji se u ponedjeljak dogodio u Rožajama, na fudbalskoj utakmici između Ibra i Nikšića, saopšteno je iz Uprave policije.

Navodi se da je policija podnijela krivičnu prijavu protiv jedne osobe zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti, a protiv 13 osoba prekršajne zbog kršenja zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama i o javnom redu i miru.

Iz policije podsjećaju da je tokom utakmice došlo do narušavanja javnog reda i mira, kada su navijači FK Ibar - "Gazije“, na teren ubacili više pirotehničkih sredstava koja su prouzrokovala stvaranje takozvane dimne zavjese.

"Taj momenat su iskoristili, preskočili zaštitnu ogradu i fizički napali neke od igrača FK Nikšić kojima je nakon događaja ukazana ljekarska pomoć, pa je konstatovano da je pet igrača zadobilo lake tjelesne povrede", kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, policijski službenici su primjenom policijskih ovlašćenja spriječili dalji fizički sukob i veći incident.

"E.F. (23), E.A. (24), E.M. (23) E.M. (20), I.H. (21), E.L. (29), D.K. (23), A.R.Š. (18), A.M. (18), E.Š. (19), H.M. (25), Dž.M. (19) i I.M. (18) su lišeni slobode zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, dok je protiv Dž.M. i I.M. podnijeta i prijava zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je sa događajem upoznat nadležni državni tužilac po čijem nalogu su prikupljena obavještenja od tih osoba.

"Protiv M.N. (30) podnijeta je krivična prijava i on je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti", kaže se u saopštenju.

Kako su kazali iz policije, pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Rožaje preduzimaju aktivnosti na identifikaciji i lociranju ostalih eventualnih počinilaca prekršaja i krivičnih djela.

"Kao i aktivnosti u dijelu utvrđivanja odgovornosti FK Ibar, kao organizatora sportske priredbe u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena", kaže se u saopštenju.

Bonus video: