Murinjo: Istorija, mnogo smo uložili u ovo takmičenje

Roma sinoć savladala Fejnord 1:0 i osvojila Ligu konferencija

8317 pregleda 3 komentar(a)
Murinjo, Foto: Reuters
Murinjo, Foto: Reuters

Roma i Žoze Murinjo sinoć su ispisali istoriju - Rimljani su osvojili Ligu konferencija, savladali u finalu Fejnord (1:0), a Portugalac u petom evropskom finalu stigao do petog trofeja.

Murinjo je postao prvi trener koji je osvojio Ligu šampiona, Ligu Evrope i Ligu konferencija. Ostaće zapisano da je bivši trener Porta, Čelsija, Intera, Reala, Mančester junajteda i Totenhema donio Romi prvi evropski trofej nakon 1961. godine i trijumfa u Kupu sajamskih gradova.

"Ispisali smo istoriju. Od prvog dana vjerovali smo da možemo da osvojimo trofej u ovom takmičenju. Mnogo mi se stvari sada mota po glavi. Ali ono što mogu da kažem je da se osjećam kao pravi Romanista", poručio je Murinjo.

Poslije finala je zaplakao od sreće i poručio da ostaje u Rimu.

"Ostajem, nema sumnje. Uprkos pojedinim glasinama, želim da ostanem u Romi. Moramo da vidimo šta naši vlasnici, koji su sjajni ljudi, žele da urade sljedeće sezone, jer ovo jeste istorija, ali možemo da stvorimo snažan projekat sa iskrenim profesionalcima. Treba da sjednemo zajedno i shvatimo koji je plan za sljedeću sezonu", dodao je Murinjo.

Nakon poraza od Liverpula 1984. u finalu Kupa evropskih šampiona, potom i od Intera, sedam godina kasnije, u Kupu Uefa, Roma je dočekala evropski trofej.

"Liga konferencija je takmičenje koje smo mi htjeli da osvojimo i kako smo prolazili dalje postajalo je sve teže. Morali smo da dobijemo premijerligaški tim, igrali smo sa Fejnordom, koji je bio bolji od Marseja. Možda smo mogli da osvojimo još koji bod u prvenstvu, ali smo mnogo toga uložili u Ligu konferencija", smatra Murinjo.

Bonus video: