Nestvarna partija Hulijana Alvaresa: Šest pogodaka pred dolazak u Premijer ligu

River Plata sinoć savladala Alijancu 8:1, a Alvares odigrao sjajan meč

3024 pregleda 0 komentar(a)
Alvares, Foto: Reuters
Alvares, Foto: Reuters

Mančester siti je uzdrmao fudbalski svijet dovođenjem Erlinga Halanda, a nekako ispod rada je prošla vijest da je igrač "građana" od naredne sezone i Hulijan Alvares, fudbaler River Plate.

Alvares je u januaru potpisao za šampiona Engleske, a Siti ga je potom pozajmio Riveru do kraja sezone. Stručnjaci ga smatraju za velikog talenta, a potencijal je još jednom pokazao sinoć kada je na utakmici Kopa Libertadoresa protiv Alijance iz Lime postigao šest pogodaka.

River je u 6. kolu kontinentalnog takmičenja slavio 8:1, a Alvares je u prvih 45 minuta postigao tri pogotka. U nastavku se još tri puta upisao u strijelce. Prvi je igrač "milionera" koji je na jednoj utakmici postigao šest golova.

Alvares je spektakularan igrač, a Siti sa njim i Halandom ima brutalan napad.

„Hulijan je igrač kojeg smo pratili neko vrijeme. Sposoban je da igra na više pozicija u napadu i čvrsto vjerujemo da je jedan od najboljih mladih ofanzivaca Južne Amerike. Jako sam srećan što smo ga doveli i nadam se da će ovdje imati prave uslove da razvije svoj potencijal i postane igrač svjetske klase“, rekao je sportski direktor Sitija Ćiki Begiristajn nakon potpisivanja ugovora sa Alvaresom.

Bonus video: