Đeljošaj: Stekli se uslovi za početak gradnje gradskog stadiona u Tuzima

Predsjednik Opštine Tuzi kazao da je odluka bila blokirana pola godine, po nalogu Krivokapića i Spajića

4541 pregleda 8 komentar(a)
Đeljošaj, Foto: Boris Pejović
Đeljošaj, Foto: Boris Pejović

Vlada je na današnjoj sjednici, kojom je predsjedavao premijer Dritan Abazović, donijela Odluku o prenosu prava raspolaganja na nepokretnosti Opštini Tuzi, radi ostvarivanja javnog interesa - izgradnje i rekonstrukcije stadiona Fudbalskog kluba "Dečić".

Radi se o katastarskoj parceli broj 2315/19, u površini od 111 kvadratnih metara, upisanoj u posjedovni list broj 965, KO Tuzi, u Opštini Tuzi.

Predsjednik Opštine Nik Đeljošaj rekao je da je Vlada današnjom odlukom stvorila uslove za početak gradnje gradskog stadiona.

Kazao je da je, po nalogu bivšeg premijera Zdravka Krivokapića i ministra Milojka Spajića, šest mjeseci blokirana "jedna jednostavna odluka" da se realizuje investicija od 2,5 miliona, kao i da je ugovor sa izvođačem potpisan u januaru.

Đeljošaj je na Fejsbuku naveo da su iz Vlade saznali da je Krivokapić blokirao sve zahtjeve pristigle iz Opštine Tuzi. "Nažalost, imali smo za premijera ovakvu osobu koja se osvetila građanima opštine Tuzi na ovakav način", napisao je Đeljošaj.

Bonus video: