Modrić: Nadam se petom trofeju Lige šampiona

Modrić igra za Real Madrid od 2012. godine a Ligu šampiona je osvojio 2014, 2016, 2017. i 2018. godine

4123 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Realova legenda Luka Modrić (36) poručio je da se dobro osjeća uoči subotnjeg finala Lige šampiona protiv Liverpula, te da mu je velika želja da osvoji još jednu titulu prvaka Europe.

Modrić igra za Real Madrid od 2012. godine a Ligu šampiona je osvojio 2014, 2016, 2017. i 2018. godine.

"Osjećam se jako dobro, pun sam želje. Impresivno je biti peti put u finalu Lige šampiona," izjavio je 36-godišnji Modrić za klupsku televiziju Real Madrid TV.

"Saigračima kojima je ovo prvo finale nastojimo da prenesemo mirnoću, govorimo im da uđu u tu utakmicu smireni te da uživaju u svakom njenom trenutku. Da daju sve od sebe na terenu pa da će sve ispasti dobro," rekao je.

Prvak Španije Real Madrid odmjeriće snage s engleskim viceprvakom Liverpulom u Parizu, a upravo su te dvije ekipe igrale finale tog takmičenja 2018. godine. "Kraljevski klub" je tada slavio 3:1.

Među igračima koji su nervozni je 21-godišnji brazilski napadač Rodrigo.

"Ovo su za mene posebni trenuci jer mi je ovo prvo finale Lige šampiona," rekao je Realov napadač.

"Ja sam uvijek miran no sedmica uoči te utakmice je dugačija. Nervozan sam jer se približava utakmica," dodao je u klupskom kampu na sjeveru grada.

Real je ove sezone na putu do finala svladao preokretima PSŽ, Čelsi i Mančester siti, dok je Liverpul bio bolji od Intera, Benfike i Viljareala.

"Noći Lige šampiona na Santjago Bernabeu su neopisive. Srećni smo što igramo na tom stadionu, a takođe i u ovom klubu u kojem doživiš takve čarobne noći," izjavio je Modrić.

Kapitan hrvatske reprezentacije je najstariji igrač Real Madrida i nada se produženju ugovora koji ističe 30.juna.

"Zahvalan sam što nastavljam da igram na ovom nivou. Bitan je učinak na terenu, a ne godine. Osjećam se jako dobro, i dalje sam željan takmičenja na najvišem nivou i osvajanja titula s Real Madridom", napomenuo je Modrić koji je u bijelom dresu osvojio 19 trofeja.

"Ponosan sam što ljudi priznaju moja postignuća i što me vole", dodao je.

Real Madrid je ove sezone osvojio špansko prvenstvo i Superkup, a u subotu ga čeka posljednja utakmica do ljetne pauze.

"Htio bih da se zahvalim svim navijačima Real Madrida zbog pružene podrške. Zbog nas su uživali, ali i patili, no na kraju kada se pobjeđuje sve je puno ljepše. Do kraja nam ostaje da učinimo taj posljednji napor, daćemo sve od sebe. Nadam se proslavi", zaključio je Modrić.

Bonus video: