Dani oproštaja - Petar Vukčević završio karijeru: Titula i driblinzi koji će se pamtiti

Vukčević je bio akter prve sezone CFL - 2006/07, obilježio narednu, u kojoj je bio jedan od najboljih igrača Budućnosti u osvajanju prve šampionske titule.

3996 pregleda 4 komentar(a)
Petar Vukčević na Tajlandu, Foto: Privatna arhiva
Petar Vukčević na Tajlandu, Foto: Privatna arhiva

Još jedna legenda crnogorske fudbalske scene, jedan od pionira stvaranja domaćeg klupskog fudbala, završila je karijeru - Petar Vukčević je odlučio da se povuče sa terena i da posveti izgradnji trenerske karijere.

Vukčević je u seniorski fudbal zakoračio još u ligi SCG, bio je akter prve sezone CFL - 2006/07, obilježio narednu, u kojoj je bio jedan od najboljih igrača Budućnosti u osvajanju prve šampionske titule.

Osim dvije godine provedene na Tajlandu (Air Force) i Albaniji (Fljamurtari), 34-godišnji Podgoričanin je karijeru proveo u Crnoj Gori, s tim da je pauzirao cijelu jednu sezonu i to drugu šampionsku 2011/12, jer je bio suspendovan zbog toga što nije produžio ugovor sa Budućnosti.

Dijete je "plavih", a četiri i po godine je proveo u Grblju, godinu i po u OFK Titogradu, igrao sezonu u Jezeru, a oprostio se kao fudbaler Petrovca.

Odigrao je preko 300 utakmica i postigao više od 60 golova, pamte se njegova brzina, driblinzi i prodori.

Vukčević planira da se posveti trenerskom pozivu, nedavno je stekao UEFA B licencu.

Prije nekoliko dana karijeru je završio njegov vršnjak Ivan Giga Vuković, još jedan igrač koji je obilježio crnogorski fudbal...

Bonus video: