Budućnost vjeruje u srećan kraj sezone, poseban motiv za Igora Ivanovića

Budućnost je prije 12 mjeseci pobjedom 3:1 kompletirala duplu krunu, sada igra za drugi trofej, nakon što je šampionski “prepustila” Sutjesci

6073 pregleda 2 komentar(a)
Ivanović i Mijović, Foto: FK Budućnost
Ivanović i Mijović, Foto: FK Budućnost

Crnogorska klupska sezona završava se u nedjelju, najljepšom utakmicom na domaćoj sceni, čiji su akteri isti kao i prošle godine.

Za trofej Kupa boriće se Budućnost i Dečić.

Budućnost je prije 12 mjeseci pobjedom 3:1 kompletirala duplu krunu, sada igra za drugi trofej, nakon što je šampionski “prepustila” Sutjesci.

U prošlogodišnjem slavlju golove su postigli Lazar Mijović i Igor Ivanović, obojica vjeruju da će ishod biti isti…

“Bilo bi lijepo i daćemo sve od sebe da opet postignemo gol, ali važnije od svega je da ponovo osvojimo trofej. Bitno je da slavimo, a ko god postigne pogodak – radovaćemo se kao da smo ga mi postigli”, poručili talentovani 19-godišnjak i 31-godišnji reprezentativac.

Budućnost je, na neki način, pod imperativom, što se i vidi i iz izjava dvojice prvotimaca.

“Od Budućnosti svi očekuju trofeje, nismo uspjeli da odbranimo titulu, ali se nadam da ćemo uspjeti da odbranimo Kup. Odigrali smo dosta dobrih utakmica u finišu sezone, podigli formu, imamo dosta kvalitetnih igrača koji mogu da riješe utakmicu u našu korist – vjerujem da je to naša prednost”, jasan je Ivanović, na čije se riječi nadovezao Mijović.

“Pred svima nama je najljepša utakmica u sezoni. Sezona za nas nije bila na nivou koji smo očekivali, ali u finalu možemo da popravimo utisak. Poštujemo Dečić, znamo da protivnik ima dobru ekipu sa odličnim pojedincima, ali vjerujem u naš kvalitet”.

Budućnost očekuje da će pod Goricom imati podršku navijača, mada gosti iz Tuzi uvijek dobro ispune tribine podgoričkog stadiona.

“Čini mi se da vlada euforija kao nikada do sada pred finale Kupa, a naši navijači će nam sigurno mnogo značiti u nedjelju. Bili su uz nas kada nam nije išlo, zahvalni smo im na tome i siguran sam da podrška neće izostati ni u finalu”, jasan je Ivanović.

“Navijači su nam uvijek bili veliki vjetar u leđa, a Varvari su bili uz nas kad je bilo najteže. Nadam se dobroj utakmici, atmosferi i našem zajedničkom slavlju na kraju. Pored toga što je finale Kupa “najljepša utakmica” za nas je u neku ruku i najbitnija, tako da motiva sigurno neće nedostajati”, jasan je Mijović.

Ivanović ima i posebam motiv - ima priliku da postane rekorder sa pet osvojenih trofeja u Kupu Crne Gore – sada ih ima četiri koliko i Draško Božović iz rivalskog Dečića, te penzionisani Miroje Jovanović.

“Vjerujem da ćemo svi da odigramo najbolje moguće kako bismo se dokopali trofeja. Inspiracija je prisutna pred svaku utakmicu, a eto to je jedan dodatni motiv da odigram što bolje kako bih bio igrač sa pet trofeja. Nadam se da ćemo svi zajedno da uspijemo u tome”, poručio je na kraju Igor Ivanović.

Bonus video: