Balša Sekulić kao najbolji fudbaler u Crnoj Gori pred transferom u Južnu Koreju

Sekulić je u tradicionalnoj, devetoj po redu, anketi Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore dobio najviše glasova kolega

15052 pregleda 6 komentar(a)
Balša Sekulić, Foto: Telekom 1. CFL/FSCG
Balša Sekulić, Foto: Telekom 1. CFL/FSCG

Fudbaler Iskre Balša Sekulić najbolji je igrač sezone 2021/22 u crnogorskom fudbalskom šampionatu.

Sekulić je u tradicionalnoj, devetoj po redu, anketi Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore dobio najviše glasova kolega – u anketi je učestvovao 191 fudbaler.

Za Sekulića je glasalo njih 43, na drugom mjestu je fudbaler Dečića i prošlogodišnji dobitnik ovog priznanja, Draško Božović sa 26 glasova, a treći igrač Budućnosti Viktor Đukanović (21).

Balša Sekulić
foto: Privatna arhiva

Sekulić će tako kao zvanično najbolji igrač CFL karijeru, po svemu sudeći, nastaviti u inostranstvu, daleko od Crne Gore - potpisao je predugovor, a ostalo je samo da obavi ljekarske preglede i da postane član južnokorejske ekipe Gangvon.

Sekulić je eksplodirao ove sezone u domaćem šampionatu, posebno u drugom dijelu sezone, kada je postigao 11 golova (ukupno 13).

Ugovor na dvije i po godine sa Gangvonom trebalo bi da bude zvaničan 20. juna kada počinje prelazni rok u Koreji.

U toj zemlji blista Stefan Mugoša, veliki trag je ostavio Dejan Damjanović, ranije Dženan Radončić, a u Gangvonu je i Dino Islamović, koji je, međutim, van terena zbog ozbiljnije povrede koljena.

Bonus video: