Klop pred finale: Real je favorit, ali kad smo na vrhuncu teško je igrati sa nama

Klop smatra da će Real Madrid imati malu prednost u zbog svog iskustva jer igra peto finale Lige šampiona u devet sezona

8376 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Vezisti Liverpula Tijago Alkantara i Fabinjo spremni su da igraju u finalu Lige šampiona protiv Real Madrida, izjavio je u petak Jirgen Klop.

Tijago je zamijenjen zbog problema sa mišićima u prvom poluvremenu završne utakmice Premijer lige protiv Vulverhemptona, a Fabinjo nije igrao od 10. maja i povrede tetive.

Klop, koji je prošle nedjelje bio pesimističan po pitanju Tijaga i rekao da će vjerovatno propustiti meč u Parizu u subotu, saopštio je lijepe vijesti navijačima Liverpula na konferenciji za novinare pred finale.

"Izgleda dobro i za Tijaga i za Fabinja", rekao je Klop novinarima.

„Fabinjo je trenirao normalno, Tijago je trenirao sa timom juče i treniraće danas. Raspoloženje je veoma dobro, veoma sam uzbuđen što sam ovdje”

Klop smatra da će Real Madrid imati malu prednost u zbog svog iskustva jer igra peto finale Lige šampiona u devet sezona.

„Ako pogledate način na koji je Real Madrid došao do finala, rekao bih da su oni favoriti“, rekao je Klop, misleći na Realove preokrete protiv Pari Sen Žermena, Čelsija i Mančester sitija u ranijim rundama.

“Ali, želim da budemo potpuno svoji u ovoj utakmici – ako smo na vrhuncu naše igre, teško je igrati sa nama. Moja glavna briga je da budemo svoji i da imamo samopouzdanje.“

Klop vjeruje da je njegov tim "porastao" od poraza od Real Madrida sa 3:1 u finalu Lige šampiona 2018. i da taj meč neće imati uticaja na subotnju utakmicu.

„Igrali smo dobro, ali okolnosti nisu bile uz nas. Nismo mogli da reagujemo. Ključni igrači su se vratili iz povreda. Salah se povrijedio na meču, naš golman je imao potres mozga. Od tada naučili smo da pobjeđujemo. Momci su se razvili u posljednjih nekoliko godina. Mi smo dio ogromnog kluba. Ono što se desilo 2018. je bilo važno, ali osvojiti titulu u 2019. je bila važnije“, kazao je Klop.

Bonus video: