Anćelotijeva mirnoća pred peto finale: Najbolji meč za titulu moj tim je izgubio, u fudbalu nema pravila

"Ulazak u finale je veliki uspjeh za nas, veoma smo blizu toga da izvučemo maksimum iz ove sezone”, rekao je trener Reala

6143 pregleda 1 komentar(a)
Karlo Anćeloti, Foto: Reuters
Karlo Anćeloti, Foto: Reuters

Finale Lige šampiona je poznata teritorija za Karla Anćelotija.

Prvo finale je igrao prije 19 godina sa Milanom i osvojio ga.

Četiri godine kasnije uzeo je još jedan najveći trofej sa “rosonerima”, a 2014. bio je prvak i sa Realom.

Zna i kako se gubi, pamti poraz od upravo Liverpula 2005. u Istanbulu poslije 3:0...

Uoči sjutrašnjeg duela sa “redsima” pokazuje smirenost i optimizam.

"Ulazak u finale je veliki uspjeh za nas, veoma smo blizu toga da izvučemo maksimum iz ove sezone”, rekao je trener Reala.

Mnogo iskustva ima u Realu – Modrić, Kros, Benzema, Marselo, Kurtoa... - ako ko zna kako je igrati najvažniju utakmicu onda su to madridski “senatori”.

“Mirni smo, stariji pomažu mladima da sa više samopouzdanja i uzbuđenja čekaju meč, u kome moramo da pokažemo sve kvalitete. Biće to intenzivan izazov“.

Real je 2014. sa Anćelotijem na klupi u dramatičnom meču, nakon produžetka, bio bolji od Atletika 4:1, ali je utakmicu u dodatak uveo Ramos golom u nadoknadi regularnog vremena.

“Svaka utakmica ima svoju priču. U poređenju sa tom utakmicom u Lisabonu, možda smo malo manje zabrinuti, ipak je tio bio prvi korak od četiri finala u pet godina”.

Real je na putu do finala Lige šampiona imao senzacionalne preokrete protiv PSŽ-a, Čelsija i Mančester sitija, a pritom i osvojio La Ligu.

„Mnogo mi se dopala ova godina, sa ovim igračima, nastaviću da uživam u tome. Veoma sam srećan, sjutra popodne će biti malo brige, što je normalno. Ali protiv takvih misli može da se bori snagom igrača. Oni mi je daju“.

Svjestan je da u finalima nema pravila...

“Ovo mi je peto finale, a najbolje finale koje je moj tim igrao bilo je ono 2005. godine. Izgubili smo. Neću reći momcima da igraju slabo sjutra, već da u finalu sve može da se dogodi. Moramo biti spremni na sve, imali smo vremena da se pripremimo. Pokušaćemo da damo sve od sebe, naravno, ali nisam uvjeren da je to dovoljno za pobjedu. U fudbalu postoji nešto što ne možete da kontrolišete”, kazao je Italijan.

Bonus video: