FK Igalo poziva dječake i djevojčice na "Festival fudbala"

Fudbalski klub Igalo 1929, organizuje sjutra na Solilima od 10 sati "Fudbalski festival u cilju promocije bavljenja najpopularnijim sportom

4797 pregleda 11 komentar(a)
Igalo želi da proširi bazu u fudbalskim školama za dječake i djevojčice, Foto: FK Igalo 1929
Igalo želi da proširi bazu u fudbalskim školama za dječake i djevojčice, Foto: FK Igalo 1929

Fudbalski klub Igalo 1929, organizuje sjutra na Solilima od 10 sati "Fudbalski festival" sa ciljem promocije i unapređenja klupske omladinske škole.

Sportski direktor Igala, Ivan Brnović, naglasio je da se omladinska škola fudbala organizuje za mališane od šest do 11 godina.

"Baza nam je izuzetno važna, jer želimo animirati djecu, dovesti ih na naš stadion da osjete sve čari fudbala i da, u lijepom i veselom okruženju zavole fudbal. Imamo školovane trenere, od kojih imaju šta naučiti i u smislu fudbalskih vještina, ali i što se tiče obrazovanja i ponašanja, kako bi djeca dobila impuls da se bave sportom", kazao je Brnović

Škola je otvorena i za djevojčice ali i stariju djecu od pet godina u selekciji mladih.

"Ženski fudbal je posljednjih godina u fokusu Uefe i Fife, pratimo u klubu sve trendove fudbalskih dešavanja, tako da su dobrodošli svi dječaci i djevojčice. Apelujemo i na sve da što više promovišu ovu manifestaciju od velikog sportskog i društvenog značaja za Herceg Novi", zaključio je Brnović.

Bonus video: