Ronaldo im je bio skup, a imali su i Kjuela: Eto zašto Liverpul toliko čeka

"Vidio sam ga na turniru u Tulonu i želio sam ga dovedem. Međutim, imalui smo ograničeni budžet za plate, pa nismo mogli da ispunimo njegove zahtjeve. Da smo ga mi doveli, mislim da bismo imali problema u svlačionici", otkrio je Ulije
0 komentar(a)
Hari Kjuel, Foto: Reuters
Hari Kjuel, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.10.2017. 10:40h

Liverpul od 1989. godine čeka na titulu u Engleskoj, jedan evropski pehar i nekoliko kupova u tom periodu, ne mogu da zadovolje ambicije nekada najtrofejnijeg engleskog kluba.

Svih ovih godina, Liverpul je pravio mnogo grešaka i u transfer politici, a jednu od najvećih otkrio je nekadašnji trener Žerar Ulije.

Francuz je, naime, priznao da je mogao da dovede Kristijana Ronalda, dok je sada nenadmašni golgeter bio još talenat Sportinga.

"Vidio sam ga na turniru u Tulonu i želio sam ga dovedem. Međutim, imalui smo ograničeni budžet za plate, pa nismo mogli da ispunimo njegove zahtjeve. Da smo ga mi doveli, mislim da bismo imali problema u svlačionici", otkrio je Ulije.

"Nakon toga je Mančester junajted igrao prijateljsku utakmicu protiv Sportinga, Aleks Ferguson ga je doveo."

Ulijeova priča se dogodila 2003. godine. Nije samo Ronaldova plata bila prepreka...

"Možda bismo nešto i osvojili sa njim, ali smo procijenili da nam je Hari Kjuel bolji. On je tada bio sjajan, ali je imao mnogo problema sa povredama, koje su ga usporile", kazao je Ulije.

Eto zašto Liverpul toliko čeka...

Bonus video: