Mladi pokazali kvalitet, Kom i Vlahović vratili titulu na Zlaticu

Izabranici Nedeljka-Neđa Vlahovića su kolo prije kraja šampionske grupe A obezbijedili pehar pobjedom nad konkurentima - ekipom Mladost DG (3:2)

3558 pregleda 3 komentar(a)
Ekipa Koma pred odlučujući derbi, Foto: FK Kom
Ekipa Koma pred odlučujući derbi, Foto: FK Kom

Omladinci Koma su nakon jedne sezone vratili titulu prvaka Crne Gore u klupske vitrine. Izabranici Nedeljka-Neđa Vlahovića su kolo prije kraja šampionske grupe A obezbijedili pehar pobjedom nad konkurentima - ekipom Mladost DG (3:2).

Kom je iznenadio u šampionskoj grupi u koju je ušao kao šestoplasirana od osam ekipa sa sedam bodova zaostatka nakon regularnog takmičenje 16 klubova.

- U avgustu sam preuzeo ekipu, to mi je prvi samostalni posao nakon što sam bio pomoćnik Raju Dragićeviću u seniorskoj ekipi Koma. Trebalo je vremena da se upoznamo, igrači priviknu na moj stil, ali i da selektiram prvi tim. Presrećan sam rezultatom, tim prije jer su u ekipi ostala samo dva igrača generacije 2003. godište, koja gubi pravo igre u ovom uzrastu naredne sezone. A igrao je Andrija Bulatović, tri godine mlađi. Zato će Kom i naredne sezone imati respektabilan tim - rekao je Vlahović i napomenuo:

- No, to nije cilj, već priprema za seniorsku ekipu i šest igrača smo iz ekipe priključivali A timu u Drugoj ligi, vodeći računa o minutaži. Lazar Knežević, Lazar Stanišić, Uroš Bulatović, Petar Radičković, Marko Lubarda i Andrija Radonjić su uz titulu stekli i seniorsko iskustvo. Sve minute odigrali su Vuk Bubanja, Pavle Vujošević i Balša Medenica, ali nije bilo prostora da se i oni oprobaju u seniorima. Bili smo prava grupa i naravno da su svi igrači jednako zaslužni. Posebno značajna je uloga Dejana-Džoga Rabrenovića, koji vodi sve škole od pjetlića, selektira za kadete, omladince i trenera koji su radili sa mladim uzrastima - kaže Vlahović.

Kom pred posljednji duel sa Budućnosti ima i nedostižnu gol-razliku i bolji međusobni odnos sa Mladosti DG, koja ima tri boda manje.

Omladinci Koma slave
foto: FK Kom

- Bilo je ovo lijepo iskustvo, pretekli smo Mladosti DG Minje Ljumovića, koji je sa Komom bio prvak dvije sezone ranije. Talenta ima, ali baza je ograničena u maloj zemlji a ovo je težak posao i sve manje je spremnih za toliko odricanja. Uz to, nisu ni izvori finansiranja sigurni da bi moglo da se posveti samo sportskom sektoru i razvoju talenta. A zahtjevi su veliki, jer treba obezbijediti 100 bonus igrača za dvije najjače seniorske lige. Ipak, ima uspjeha - primjer je Viktor Đukanović iz Budućnosti, koji je sezonu počeo kao omladinac, a došao do A selekcije Crne Gore i ostvarenja snova. I Podgorica igra lijepo i zaista mi se sviđa njihov rad - priča nekadašnji reprezentativac Crne Gore.

Vlahović ima A licencu, nada se skorom konkursu za najveći, Pro nivo.

- Još kao igrač sam položio za B, a oprostio se od igranja danom polaganja za A licencu prije 1¸4 mjeseci. Ukoliko propisi budu najavljeno promijenjeni da vodim seniorski tim Druge lige sa sadašnjom diplomom, volio bih da se oprobam. U suprotnom - sačekaću. Sezona, uostalom, još nije gotova i do tada nema razgovora. Važan je i rad sa mladima - zaključio je Vlahović.

Bonus video: