u organizaciji fscg, uefa i komisije za antidoping

Simpozijum Antidoping u fudbalu okupio domaće i međunarodne stručnjake

Navodi se da su simpozijumu prisustvovali ljekari i fizioterapeuti nacionalnih selekcija, prvoligaških i drugoligaških klubova

5803 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Simpozijum Antidoping u fudbalu, posvećen edukaciji i prevenciji upotrebe nedozvoljenih stimulativnih sredstava sportista, okupio je u Podgoeici domaće i međunarodne stručnjake iz te oblasti dopinga, saopšteno je iz Fudbalskog saveza.

Navodi se da su simpozijumu prisustvovali ljekari i fizioterapeuti nacionalnih selekcija, prvoligaških i drugoligaških klubova.

Uvodno predavanje održao je doktor Davor Musić, član Nacionalne antidoping organizacije Aleksandar Vujičić održao je predavanje na temu Doping u sportu, dok je hrvatske stručnjak Tomislav Vlahović govorio na na temu Antidoping – pravila i propisi.

Posljedice upotrebe doping sredstava na organizam sportiste i Ishrana u fudbalu bile su teme doktora Predraga Maraša, dok je članica Nacionalne antidioping organizacije Olivera Prodanović govorila na teme Suplementacija u fudbalu i Antidoping dokumentacija.

Prisutne ljekare i fizioterapeute o postupku testiranja i primjerima dopinga kroz predavanje su upoznali Vujičić i Vlahović.

Simpozijum je završen polaganjem testa i dodjelom sertifikata svim prisutnim učesnicima.

Organizatori simpozijuma bili su Fudbalski savez, Evropska fudbalska asocijacija i Nacionalna antidoping komisija Crne Gore.