Sutjeska želi prvi veliki bijeg, Zeta cilja drugo mjesto

Sutjeska ima šansu da pobjegne drugoplasiranom na šest bodova, ako pobijedi Kom Eurozox kraj Bistrice (14.30)
0 komentar(a)
FK Sutjeska - FK Budućnost, Foto: Savo Prelević
FK Sutjeska - FK Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.10.2017. 10:06h

Lider Sutjeska i trećeplasirana Zeta imaju naglašeno pobjedničke misije u prvom kolu drugog kruga šampionata, nakon remija Budućnosti sa Iskrom u Danilovgradu.

Nikšićani na svom terenu kraj Bistrice imaju šansu da pobjedom nad ekipom Kom Eurozox-a pobjegnu Budućnosti na ove sezone rekordnih šest bodova.

"Ne gledamo tabelu, sve što želimo jeste da nastavimo u ritmu koji smo imali prije pauze", kaže napadač Sutjeske Bojan Božović.

Lider već pet utakmica nije primio gol, računajući i dva meča Kupa protiv Rudara.

"Kom je dobra i tvrda ekipa, koja teško gubi. Nema potcjenjivanja, jesmo favoriti na papiru, ali to moramo da dokažemo na terenu", dodao je Božović.

Zeta na Trešnjici dočekuje Dečić ima šansu da pobjedom preuzme drugo mjesto od Budućnosti, kojoj gostuje već u srijedu.

"Dečić je na prošlim utakmicama pokazao da može da igra protiv svih ekipa u ligi. Ipak, naša želja je poznata i ona je samo jedna – želimo da pobijedmo", kaže vezista Zete Goran Milojko.

Mladost i Rudar imali su velike ambicije prije početka sezone, a prvo kolo drugog kruga dočekuju sa novim trenerima u odnosu na početak sezone, te sa velikim bodovnim zaostatkom u odnosu na vrh.

Koja ekipa će krenuti tamo gdje je planirala, a koja će produbiti krizu - moglo bi da bude poznato nakon današnjeg duela na Starom aerodromu.

"Pobjeda nad Grbljem u prošlom kolu nam je značila mnogo pred pauzu, koju smo iskoristili da se bolje upoznamo sa trenerom Smiljanićem, ali i da se dodatno mobilišemo. Igramo protiv kvalitetnog Rudara, koji je mnogo jači nego što pokazuje stanje na tabeli, ali naše ambicije su pobjedničke", ističe kapiten Mladosti Mirko Raičević.

Gostovanjem Mladosti, fudbaleri Rudara nastavljaju seriju teških mečeva.

"Bilo je vremena proteklih 15 dana i za rad i za bolje upoznavanje sa novim trenerom Vukotićem, pa mislim da bi to moglo da se isplati u današnjoj utakmici. Uvjeren sam da kvalitetom ni malo ne zaostajemo za Podgoričanima, kaže iskusni defanzivac Rudara, Stevan Reljić.

PAROVI 10. KOLA

Mladost - Rudar (14.30)

Petrovac - Grbalj (14.30)

Sutjeska - Kom Eurozox (14.30)

Zeta - Dečić (14.30)

Petak

Iskra - Budućnost 0:0

Bonus video: