Ferlan Mendi do prve titule u svom gradu

Ferlan Medndi je u trećoj sezoni u Realu došao do prve tiotule u Ligi šampiona, i to u svom Parizu

6684 pregleda 0 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Fudbaler Real Madrida Ferlan Mendi rekao je da je ekipa ponosna na sve što je postigla ove sezone i da mu se osvajanjem Lige šampiona ostvario dječački san.

Fudbaleri Reala osvojili su, 14. titulu prvaka Evrope, pošto su u finalu Lige šampiona u Parizu pobijedili Liverpul sa 1:0.

I dok je za većinu njegovih saigrača to peta titula u najelitnijem takmičenju, Ferlan je došao do prve pobjede. "Pobjeda u Parizu, još sam ja iz regiona Pariza, veoma sam srećan zbog moje ekipe i zbog sebe. Čini se kao da je bilo zapisano... postigli smo teške i komplikovane stvari... Nemam riječi, ne mogu da objasnim, ponosni smo na sve što smo postigli ove sezone i što smo pobijedili u velikom finalu. Ovo je dječački san", rekao je Mendi za Kanal plus.

Liverpul je imao 24 šuteva na gol, od čega devet u okvir gola, a dva od četiri pokušaja Reala išla su u okvir. Jedini gol postigao je Vinisijus Žunior u 59. minutu.

"U prvom poluvremenu oni su imali malo više loptu, ali vratili smo se u drugom poluvremenu, uspjeli smo da se "pronađemo", da igramo fudbal i prošlo je dobro. Pobijedili smo. Uspjeli smo da ih kontrolišemo, sve je dobro prošlo", naveo je odbrambeni fudbaler Reala.

Bonus video: