Francuska ministarka sporta: Krivi su navijači Liverpula, moramo da identifikujemo propuste

Subotnja utakmica finala Lige šampiona između Liverpula i Real Madrida počela je sa 35 minuta zakašnjenja

3087 pregleda 1 komentar(a)
Navijači Reala, Foto: Reuters
Navijači Reala, Foto: Reuters

Francuska ministarka sporta Ameli Udea-Kastera izjavila je danas da su navijači Liverpula sa lažnim ulaznicama krivi za haos na finalu fudbalske Lige šampiona u Parizu.

Subotnja utakmica finala Lige šampiona između Liverpula i Real Madrida počela je sa 35 minuta zakašnjenja nakon što je policija pokušala da zadrži ljude koji su pokušavali da uđu na stadion "Francuska" bez ulaznica, dok neki vlasnici karata nijesu pušteni na stadion.

"Dogodilo se, prije svega, masovno okupljanje britanskih navijača kluba iz Liverpula, bez ulaznica ili s lažnim ulaznicama", rekla je Udea-Kastera za francuski radio RTL.

Ministarstvo sporta Francuske okupiće danas organizatore finala Lige šampiona, policiju i lokalne vlasti kako bi razgovarali o propustima, koji su se dogodili godinu dana prije Svetskog prvenstva u ragbiju, a dvije godine prije Olimpijskih igara u Parizu.

Udea-Kastera je navela da žali zbog incidenata koji su "pokvarili" finale Lige šampiona.

"Sada je prioritet da veoma precizno identifikujemo propuste kako bismo izvukli pouke da se ovakvi incidenti ne bi ponovili tokom velikih međunarodnih takmičenja kojima ćemo biti domaćini", dodala je ona.

Real Madrid je pobijedio Liverpul 1:0 i 14. put postao šampion Evrope.

Bonus video: