Zamka za prvoligaše: Počinju baraž mečevi

Čast elite brane Podgorica i Rudar - sastavu iz Lješkopolja računicu želi da pokvari Arsenal iz Tivta, dok Pljevljake čeka dvomeč protiv Mladosti DG

3691 pregleda 2 komentar(a)
Rudar želi da izbjegne put u Drugu ligu, Foto: FSCG
Rudar želi da izbjegne put u Drugu ligu, Foto: FSCG

Ostala je dilema koje dvije ekipe će zaokružiti listu od deset timova u Telekom Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi naredne sezone. Odluka pada danas i u petak kada su na programu utakmice baraža za popunu 1. CFL.

Čast elite brane Podgorica i Rudar - sastavu iz Lješkopolja računicu želi da pokvari Arsenal iz Tivta, dok Pljevljake čeka dvomeč protiv Mladosti DG.

Podgorica je posljednjih mjeseci vodila veliku bitku sa Zetom, a nakon što je Golubovčane “gurnula” u Drugu ligu, ostalo je još 180 minuta u kojima želi da dokaže da joj je mjesto među najboljima. Prvi meč je u Tivtu od 17.30.

- Spremni smo, vjerujem da ćemo osigurati opstanak. Arsenal dobro poznajemo, jer je većina njegovih igrača bila kod nas. Znamo da se radi o kvalitetnom timu, s dobrim trenerom. Nije toliko bitno ni gdje se igra revanš, kako više ne važi gol u gostima - jasno je da morate da pobijedite da biste prošli - rekao je trener Podgorice Zoran Tripković.

Podgorica je oslabljena.

- Nema Bajovića zbog kartona, Cicmil i Adrović su povrijeđeni - istakao je Tripković.

Tivćani sanjaju slavlje na kraju sezone.

- Od početka je cilj bio da se napadne Prva liga. Probali smo da uđemo direktno, sada ćemo isto uraditi protiv Podgorice koja ima izvanredne pojedince. Pripada joj uloga favorita, ali od svoje ekipe očekujem pravi pristup, jer znam da i mi imamo adute - poručio je trener Arsenala Radisav Dragićević.

Uzbuđenja se očekuju i na “DG areni”, gdje Mladost (takođe u 17.30) igra protiv Rudara.

- Rudar je donedavno bio najtrofejniji crnogorski klub. S druge strane, mi smo prvi put igrali Drugu ligu, imamo veoma mladu ekipu, jer osim Krstovića, Stanisavića, Orahovca, te dva Japanca Harade i Naoakija, svi ostali igrači su nam ispod 20 godina. Mislim da se nikad nije desilo da tako mlada ekipa dođe do pozicije da se bori za plasman u Prvu ligu. Pokušaću da igrače rasteretim pritiska, jer su ova dva meča za njih kruna sezone - kazao je trener Mladosti Marko Šćepanović.

Ako su za Mladost ovi mečevi kruna sezone, onda su za Pljevljake - šansa da spriječe fudbalsku katastrofu.

- Rudar je veliki klub - tako se spremamo, tako razmišljamo i uradićemo sve da opravdamo renome. U fudbalu je sve moguće, nikada ne možete biti sigurni, ali niko od nas ne pomišlja na soluciju selidbe u niži rang. I Mladost se sigurno pita, ali favoriti smo i ne bježimo od toga - poruka je Srđana Nikića, trenera Rudara.

Bonus video: