Rudar završio posao, Arsenalov ogroman korak ka pisanju istorije

Pljevljaci savladali Mladost DG u Lješkopolju (4:1), Tivćani nadigrali Podgoricu - 4:0

16446 pregleda 22 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Nakon prvih utakmica baraža za popunu Telekom Prve fudbalske lige se naziru timovi koji će naredne sezone igrati u elitnom rangu.

Nakon svega što je viđeno u prvih 90 minuta - potrebno je da se dogodi čudo pa da Rudar ne osigura opstanak, ali i da Arsenal prvi put u istoriji ne dođe do Prve lige.

U Tivtu je domaćin nadigrao i deklasirao Podgoricu - slavio je rezultatom 4:0, imao je 2:0 na poluvremenu i još makar tri velike šanse da već u tom dijelu igre osigura ubjedljiv trijumf.

Ćetko Manojlović je u 32. iskoristio penal za domaćina, a u 37. je bilo 2:0 kada je Jasmin Muhović zatresao mrežu sa prve stative poslije slobodnog udarca sa lijeve strane.

Sastav iz Lješkopolja gotovo da nije postojao na terenu, a da nema šta da traži u Tivtu bilo je jasno već u 51.

Tada je poslije još jedne očajne reakcije odbrane gostiju mrežu Nikole Ivezića zatresao Boris Došljak.

FK Arsenal Tivat
foto: FK Arsenal Tivat

Podgorica je potom imala reakciju, ali je opet primila gol - drugi put se upisao Manojlović u 76. minutu kada se našao sam u petercu...

Rudar je, s druge strane, na DG areni rutinski savladao Mladost - 4:1.

Pogodak Dušana Živkovića, pa dva Nikše Vujanovića donijeli su do 37. minuta velikih 3:0 sastavu Srđana Nikića, a domaćin je do odmora smanjio preko Aldena Škrijelja.

Mogla je to da bude najava nešto većih uzbuđenja u nastavku, ali je nade Mladost DG "ubio" Ognjen Gašević, strijelac u 48. minutu.

Revanši se igraju u petak.

Bonus video: