Mesi: Benzema je zaslužio Zlatnu loptu, Real nije najbolji

„Smatram i dalje da je Levandovski zaslužio Zlatnu loptu godinu ranije, ali prošle godine nije. Ja sam mu to rekao i neka to shvati kako želi. Ove godine je zaslužuje Benzema i nemam ni najmanju dilemu oko toga”, rekao je Lionel Mesi

7703 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Lionel Mesi rijetko daje intervjue, ali sada se otvorio pred kamerama argentinske televizije TyC i pričao o svemu - odlasku iz Barselone, prijemu u Pari Sen Žermenu, Zlatnoj lopti koju po mnogima nije zaslužio, zvižducima navijača, trofeju na Kopa Americi, tituli Reala u Ligi šampiona...

Prošle godine je osvojio Kopa Ameriku, što je prvi trofej za Argentinu poslije skoro 30 godina!

„Osvojili smo Kopa Ameriku poslije toliko godina čekanja. Bilo je to ljeto potpune sreće. Mislio sam da će sve ostati isto, a onda se u Barseloni desilo to što se desilo. Za mene je to bila teška promjena”, priznao je Mesi.

Otišao je u PSŽ, ali do sada nije opravdao očekivanja.

„Adaptacija mi nije išla lako. U Barseloni sam imao sve. Došao sam tamo kao dijete. Bilo mi je prelijepo i nisam imao u planu da nešto mijenjam... Srećom, djeca su se brzo adaptirala u Parizu. Antoneli i meni je išlo teže. Plakali smo prvog dana kada su krenuli u školu. Moram sam da se naviknem na mnogo toga novog. Došao sam na mjesto gde je stil igre drugačiji nego u Barseloni. Tamo sam neke igrače znao cio život”.

Ne može da prežali elminaciju od Real Madrida u Ligi šampiona.

„Želim da ponovo osvojim Ligu šampiona i krivo mi je što nisam uspio ove sezone. Bolji tim ne pobjeđuje uvek. Bez želje da oduzimam zasluge, ali Real nije bio najbolji u Ligi šampiona. Vrlo dobro znam šta je Real Madrid. Cio život smo bili rivali i znao sam šta može da nam se desi. Niotkuda su dali gol i okrenuli utakmicu. Ako se desi nešto nepredviđeno ili padne gol, znao sam šta može da nam se desi kao što se desilo i Sitiju, Čelsiju, Liverpulu... Nije prvi put. Liga šampiona je takmičenje situacija, ne pobjeđuje uvijek najbolji. Postoje specifični momenti i psihološki trenuci kada vas i najmanja greška izbacuje. Oni koji su spremni za te situacije, dođu do finala ili postanu šampioni. U Realu su najbolje upravljali tim situacijama i zato su šampioni”.

U Barseloni je bio božanstvo, u Parizu su navijači njega i saigrače častili zvižducima.

„Nije mi bilo lako ove godine u Parizu, nisam uživao u fudbalu koliko sam mogao, ali uvjeren sam će se to promijeniti. Ta ljutnja navijača mi je neshvatljiva. Nije prvi put da je ekipa ispala iz Lige šampiona. Ne razumijem zvižduke”.

Godinama je i u domovini bio etiketran kao glavni krivac što reprezentacija ne može ništa da osvoji. Zbog čega se privremeno i povukao iz nacionalnog tima.

„Mnogo puta sam rekao da nisu samo pobjede bitne. Uradili smo mnogo stvari koje se nisu cijenile kao što su plasmani u finala Mundijala ili Kopa Amerika. Imali smo loš tretman koji nismo zaslužili. Dosta smo uradili za reprezentaciju. Ne sjećam se kada su ljudi u Argentini bili tako srećni kao tokom Mundijala u Brazilu, a onda se poslije izgubljenog finala sve promijenilo. Nakon svega što se dešavalo i epohe u kojoj su me ‘ubijali’ u javnosti zbog reprezentacije, morao sam da progutam neke stvari”.

Predstojeći Mundijal u Kataru će biti vjerovatno poslednja šansa za Mesija da sa Argentinom pokori svijet.

„Imamo tim koji može da pobijedi svakoga, ali to ne znači da smo favoriti. Želim taj trofej zbog sebe, ekipe, zemlje Argentine. Šta će biti poslije toga, ne znam. Razmisliću i vidjećemo šta dalje. Nisam ni razmišljao o odlasku iz Barselone, pa se desio. U fudbalu se stvari brzo mijenjaju”.

Dotakao se i poslednje Zlatne lopte koja mu je pripala. Po mnogima nezasluženo. Robert Levandovski je to kasnije i rekao.

„Svako ima pravo da priča šta želi. Nisam saglasan sa onim što je rekao, ali me i nije mnogo briga. Rekao sam ono što sam mislio. Smatram i dalje da je zaslužio Zlatnu loptu godinu ranije, ali prošle godine nije. Ja sam mu to rekao i neka to shvati kako želi. Ove godine je zaslužuje Benzema i nemam ni najmanju dilemu oko toga. Osvojio je Ligu šampiona i Primeru, imao je spektakularnu sezonu i bio je ključni čovjek na svakoj utakmici nokaut faze. Ubijeđen sam da će osvojiti Zlatnu loptu”, poručio je Mesi.

Bonus video: