Perišić kod Kontea: Jedva čekam da zaigram u Premijer ligi

Nekadašnji fudbaler Volfsburga, Borusije Dortmund, Intera i Bajerna uskoro će ispuniti veliku fudbalsku želju - zaigraće u engleskoj Premijer ligi.

9398 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Totenhem
Foto: Totenhem

Ivan Perišić je prošao gotovo sve u karijeri - dao je gol u finalu Svjetskog prvenstva, sa Hrvatima osvojio mundijalsko srebro, osvajao titule u Seriji A, Bundesligi...

Nekadašnji fudbaler Volfsburga, Borusije Dortmund, Intera i Bajerna uskoro će ispuniti još jednu želju - zaigraće u engleskoj Premijer ligi.

Bio je blizu još 2017, kada je bio ozbiljna meta Mančester junajteda, ali ono što Žozeu Murinju tada nije pošlo za rukom - da ga dovede, uspjelo je Totenhemu i Antoniju Konteu.

Sjajno hrvatsko krilo (33) predstavljeno je danas kao novo pojačanje Sparsa. Brzonogi Splićanin potpisao je ugovor do juna 2024.

"Jedva čekam start sa Totenhemom. Kada sam stupio u kontakt s trenerom Konteom, rekao sam mu da bih želio da zaigram u Premije ligi. To je trenutak koji jedva čekam," kazao je Perišić za klupsku televiziju.

Konte ga je već trenirao u šampionskoj sezoni Intera 2020/21.

"Privilegija je raditi s takvim trenerom kao što je Konte. Odlično smo sarađivali u Italiji, osvojili smo titulu. Bila je to sjajna godina. Konte živi za fudbal, svaki minut, svakog dana. Volim njegov karakter."

Otkrio je da je pažljivo pratio rezultate Totenhema, dodavši da je oduševljen što će londonski tim naredne sezone igrati u Ligi šampiona.

"Pratio sam šta se događa, a nakon pobjede protiv Arsenala postalo je jasno da će Totenhem igrati u Ligi šampiona, što me mnogo raduje."

Priznao je da voli da trenira i da može da igra na više pozicija.

"Totenhemu donosim i dosta iskustva jer sam igrao u velikim klubovima," naglasio je hrvatski reprezentativac.

On će biti peti Hrvat u Totenhemu nakon što su dres Spursa nosili Luka Modrić, Niko Kranjčar, Vedan Ćorluka i Stipe Pletikosa.

"Imao sam dosta kontakata s njima, sada ću imati dosta novih pitanja o klubu i gradu," kazao je iz osmjeh.

Prije dolaska u Borusiju Dortmund 2011, kada je i zakoračio na najveću scenu, Perišić je igrao za Hajduk iz Splita iz kojeg se 2006. preselio u Sošo. U Francuskoj se zadržao do 2009. godne uz kratku pozajmicu u belgijskom KSV Roselaru, nakon čega je prešao u Klub Briž.

Već u drugoj belgijskoj sezoni je bio najbolji strijelac lige i proglašen za belgijskog fudbalera godine, što mu je otvorilo vrata Borusije, kasnije Volfsburga, Intera i Bajerna.

Bonus video: