Nijedan igrač na svijetu ne može da odigra četiri takmičarska meča u 10 dana, treba nam dobra rotacija

Nadam pobjedi protiv Rumuna, o tome svi razmišljamo. Na našem stadionu igramo dobro, a to je pokazala i posljednja utakmica sa Grčkom, kaže Marko Vukčević

16265 pregleda 7 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Rumunija je posljednjih godina gotovo redovan protivnik crnogorske reprezentacije u evropskim kvalifikacijama, a sa "trikolorima sa Karpata" naša selekcija će se u junskim mečevima Lige nacija sastati dva puta - u subotu u Podgorici i 10 dana kasnije u Bukureštu.

Između ta dva perioda su gostovanje Finskoj i domaći meč protiv Bosne i Hercegovine.

Risto Radunović, član FCSB, nekada moćne Stetaue, i Marko Vukčević, koji igra za ekipu UTA iz Arada, dva su crnogorska reprezentativca koja nastupaju u najjačoj ligi Rumunije.

Jasno je da znaju sve o prvom rivalu u Ligi nacija...

"Tu smo obojica, na raspolaganju selektoru i za tu vrstu saradnje, mada je naš stručni štab poprilično dobro upoznat sa stanjem u taboru selekcije Rumunije. Selektor ih je pratio više nego mi. Poznajem njihove domaće igrače koji imaju kvalitet, dolaze iz veoma kvalitetne lige, rekao je Marko Vukčević.

Ovo je treći put da Crne Gora započinje ciklus duelom sa Rumunima.

Prethodna dva otvaranja, pod Ljubišom Tumbakovićem, završena su remijima - 1:1 u Klužu 2016. na startu kvalifikacija za SP u Rusiji, te 0:0 u Ploeštiju dvije godine kasnije u premijernom izdanju Lige nacija.

Pod Goricom, Crna Gora je jednom pobijedila Rumuniju, 1:0 (kvalifikacije za SP), jednom je izgubila, takođe 1:0 (Liga nacija), pa je ukupni bilans između dvije selekcije potpuno izjednačen.

Možda i to, na neki način, odslikava ujednačenost između dva tima, iako je prošlo nekoliko godina od posljednjeg susreta...

"Iskreno se nadam pobjedi, o tome svi razmišljamo. Fokusirali smo se na meč u subotu pred našim navijačima. Na svom stadionu igramo dobro, a to je pokazala i posljednja utakmica sa Grčkom koju smo pobijedili. Vjerujem da to možemo da ponovimo protiv Rumunije i u pravom ritmu započnemo takmičenje u Ligi nacija", dodaje Vukčević.

Pobjeda protiv Rumuna na startu B Lige nacija bio bi lijep uvod u nikad teži, nikad naporniji reprezentativni "prozor", sa čak četiri takmičarska meča.

Osim dva meča sa Rumunijom, Crnu Goru po jednom čekaju Finska i BiH, sa kojima ćemo druge mečeve igrati u septembru.

"Nijedan igrač na svijetu teoretski ne može da izdrži da u tako kratkom periodu odigra četiri meča. Svaki treći dan su utakmice, koje nisu prijateljske, već takmičarske. Ima ih stvarno dosta, ali je selektor pozvao i veliki broj fudbalera. Biće teško, ali biće i rotacija. Svim selekcijama je tako i spremamo se za napor koji nas čeka. Rumunija je možda i najjača u grupi, sa mnogo internacionalaca, ali igramo kući, jaki smo i nadam se najboljem. Želimo da ostvarimo dobar rezultat, jer je prva utakmica uvijek najvažnija", zajljučio je Marko Vukčević.

Bonus video: