Bejl se oprostio od Reala: Bila mi je čast da nosim savršeni bijeli dres i Realov grb na svojim grudima

"Nevjerovatno iskustvo, koje nikada neću zaboraviti. Želim da se zahvalim svim saigračima, trenerima, stručnom štabu i ostalom osoblju na velikoj podršci", napisao je Bejl na društvenim mrežama

4854 pregleda 3 komentar(a)
Bejl, Foto: Reuters
Bejl, Foto: Reuters

Poslije devet turbulentnih godina Garet Bejl odlazi iz Real Madrida!

Bejlu ugovor ističe krajem juna, jasno je da ga neće produžiti, pa je na društvenim mrežama potvrdio rastanak.

"Nevjerovatno iskustvo, koje nikada neću zaboraviti. Želim da se zahvalim svim saigračima, trenerima, stručnom štabu i ostalom osoblju na velikoj podršci. Ovdje sam došao priije devet godina i ispunio želju da igram za Real. Htio sam da nosim savršeni bijeli dres i Realov grb na svojim grudima, da igram na stadionu "Santjago Bernabeu", da osvajam trofeje, prije svega Ligu šampiona. Kada se osvrnem iza sebe vidim da se san ostvario. I više od toga. Biti dio Reala, dio istorije kluba, osvojiti sve ove trofeje je nešto što nikada neću zaboraviti. Želim da se zahvalim predsjedniku Florentinu Peresu, Hoseu Anhelu Sančesu i čitavom Upravnom odboru, koji su mi omogućili da igram za Real. Zajedno smo ispisali istoriju kluba, ali i fudbala. Bila mi je čast. Hvala", poručio je Bejl u oproštajnoj poruci.

Bejl je u Real stigao 2013. godine iz Totenhema za 101 milion eura, a u sezoni 2020/2021. bio je na pozajmici u Sparsima. U karijeri je igrao i za Sautempton.

Sa "merengesima" je tri puta bio šampion Španije, a pet puta prvak Evrope. Pamte se njegovi golovi u finalu Lige šampiona 2018. godine, protiv Liverpula u Kijevu, kada je Real osvojio 13. titulu.

Velšanin je ove sezone odigrao samo sedam utakmica u svim takmičenjima.

Bonus video: