Ukrajina savladala Škotsku, protiv Velsa igra za odlazak u Katar

Škotska - Ukrajina 1:3

4688 pregleda 4 komentar(a)
Jaremčuk slavi pogodak sa navijačima, Foto: Reuters
Jaremčuk slavi pogodak sa navijačima, Foto: Reuters

Fudbalska reprezentacija Ukrajine na korak je od Svjetskog prvenstva, koje se od 21. novembra do 18. decembra igra u Kataru!

Ukrajinci su večeras u polufinalu plej-ofa na "Hempden parku" u Glazgovu savladali Škotsku 3:1 i za odlazak u Katar će igrati protiv Velsa.

Utakmica Velsa i Ukrajine na programu je 5. juna u Kardifu. Ko pobijedi na Mundijalu će igrati u grupi B sa Engleskom, Iranom i SAD.

Prvo poluvrijeme pripalo je Ukrajincima koji su bili bolji, igrali jednu od najboljih utakmica u posljednje vrijeme i poveli u 33. minutu. Dugo je trajao napad gostujuće selekcije, razmijenjeno je nekoliko kratkih pasova, a onda je Malinovskij sjajno sa svoje polovine pronašao Jarmolenka, koji je lobovao Gordona.

Ukrajina
foto: Reuters

Škotska u prvih 45 minuta ništa nije pokazala, igrala je loše i potpuno zasluženo imala gol minusa.

Ukrajinci su sjajno počeli i drugo poluvrijeme i poslije četiri minuta postigli drugi gol. Napad je išao sa desne strane, Karavajev je šutirao, a Jaremčuk glavom postigao gol. Odlično se reprezentativac Ukrajine snašao između Hikija i Mektomineja.

Poslije toga je Jarmolenko imao još jednu priliku, da bi tek nakon toga Šktoska počela da igra. Pokušali su prvo Kristi, pa onda Megin i Adams, ali gola nije bilo sve do 79. minuta kada je Mekgregor šutirao, Buščan loše reagovao, a lopta završila u mreži.

Pokušali su Škoti da dođu do izjednačenja, a na kraju su iz kontre primili gol. Konačan rezultat postavio je Dovbik.

Bonus video: