Bađo: Ludost je što evropski šampion automatski ne ide na Svjetsko prvenstvo

Italija je svoju grupu u kavalifikacijama za Svjetsko prvenstvo završila kao druga iza Švajcarske, a onda je izgubila u plej-ofu protiv Sjeverne Makedonije

2752 pregleda 3 komentar(a)
Bađo, Foto: Shutterstock
Bađo, Foto: Shutterstock

Nekadašnji italijanski fudbalski reprezentativac Roberto Bađo rekao je da je "ludo" to što se fudbalska reprezentacija Italije, kao aktuelni evropski šampion, nije automatski plasirala na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

"Italija je osvojila Evropsko prvenstvo, mislim da je sramota i ludost to što automatski nijesu dobili mjesto na Sjvetskom prvenstvu", rekao je Bađo, prenio je sajt Fudbal Italija.

Italija je svoju grupu u kavalifikacijama za Svjetsko prvenstvo završila kao druga iza Švajcarske, a onda je izgubila u plej-ofu protiv Sjeverne Makedonije.

"Svako može izgubiti jednu utakmicu kada ima loš dan, ali ovi momci zaslužuju neku vrstu nagrade za to što su postigli, zar ne? Da sam ja bio u tom timu, bilo bi mi teško da sve to prihvatim", naveo je Bađo.

Italija je u srijedu na londonskom "Vembliju" izgubila od Argentine 3:0 u "Finalisimi" utakmicu koju igraju aktuelni evropski šampion i pobjednik Kupa Amerike.

"Mislim da je Italija prtrpjela psihološke posljedice zbog eliminacije u kvalifikacijama. Može se vidjeti da je to psihološki problem. Ne možete porediti smirenost i samopuzdanje argentinskih fudbalera sa našim trenutnim psihološkim stanjem", naveo je nekadašnji kapiten italijanske reprezentacije.

"Roberto Manćini je uradio nešto izuzetno, morate ga poštovati i pustiti ga da radi kako je radio do sada. Imamo maldih talenata kojima nije dato prostora u Seriji A i to je dobro poznat problem", ocijenio je.

Bonus video: