BARAŽ ZA TELEKOM 1. CFL

Rudar ostao prvoligaš, uprkos porazu u revanšu od Mladosti DG

Pljevljaci izgubili kod kuće u revanšu sa 2:1, ali su zahvaljujući ubjedljivoj pobjedi u prvom meču sačuvali prvoligaški status

11609 pregleda 8 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Rudar je ispunio formalost, sačuvao je prvoligaški status uprkos porazu od Mladosti DG u revanšu baraža u Pljevljima - 1:2.

Odlučio je prvi meč, koji su Pljevljaci prije četiri dana na "DG areni" dobili sa 4:1.

Ukupnp - 5:3 za tim Srđe Nikića, koji ostaje u eliti i nakon odmora spremaće se za novu sezonu u Telekom 1. CFL.

Rudar je jedan od samo četiri tima koji je od starta, 2006. godine, član crnogorske fudbalske elite, uz Budućnost, Sutjesku i Petrovac.

U revanšu pod Golubinjom Rudar je poveo u 31. minutu, kada je Nikša Vujanović na pas Ivana Bojovića zaobišao protivničkog golmana i iz teškog ugla pogodio mrežu.

Bilo je to sve od Rudara, čiji su se fudbaleri, nakon 1:0 u revanšu, odnosno 5:1 u ukupnom skoru, opustili i do kraja se pitao drugoligaš.

Mladost DG u 37. minutu nije iskoristila penal, kada je Vlado Vojinović odbranio udarac Siniše Stanisavića, ali je samo tri minuta kasnije, u duelu istih aktera, ali još neravnopravnijem, sa peterca, napadač gostiju bio precizniji i vrhom kopačke pogodio za 1:1.

Mladost DG je u posljednjem minutu prvog poluvremena ostala bez isključenog golmana Danila Raičevića, ali je to nije spriječilo da u nastavku, sa desetoricom, dođe do pobjede,

Gol je postigao Luka Mihaljević u 75. minutu.

Posljednji, 10. član Telekom 1. CFL za narednu sezonu dobiće se nakon revanša između Podgorice i Arsenala, koji je počeo u 20 sati na DG areni.

Tivćani su prvi meč dobili sa 4:0.