Jordanesku: Crna Gora je dobra, želim da promijenim percepciju rumunske javnosti

Sekektor Rumuna sjutra će pod Goricom prvi put voditi fudbalski tim svoje zemlje u takmičarskom meču, nakon poraza i remija u martovskim prijateljskim duelima

7006 pregleda 2 komentar(a)
Edi Jordanesku, Foto: Oslobođenje
Edi Jordanesku, Foto: Oslobođenje

Edi Jordanesku, 43-godišnjak, nekadašnji trener Kluža, Steaue (FCSB) i drugih rumunskih klubova, sin legendarnog rumunskog trenera Anhela, traži prvu pobjedu u svom trećem meču na klupi reprezentacije Rumunije, ali prvom takmičarskom.

U martu, u prijateljskim mečevima, izgubio kod kuće od Grčke (1:0) i remizirao u gostima protiv Izraela (2:2).

"Crna Gora je dobar tim, sa dobrim kapacitetima, a ima i rezultate u prošlosti koji nas upozoravaju. U meču sa Holandijom gubili su sa 2:0 i izvukli, dobri su bili i protiv Turske. Možemo izvući mnoge zaključke. Čeka nas težak meč i motivisan protivnik", kazao je Jordanesku.

Njegov otac, Anhel, sjedio je na klupi reprezentacije u najvećim uspjesima, četvrtfinalu SP u Americi 1994, na primjer. Sadašnjost rumunskog fudbala nije tako blistava kao prošlost, ali...

"Priča se stalno o vrijednosti reprezentacije, mi želimo da promijenimo tu percepciju, ali smo svjesni da to neće biti lako. Zanima me da imam ispravno razmišljanje, da izgradim pravi mentalitet, da vratim duh koji je nedostajao poslednjih godina, svjestan da je rezultat samo posledica", dodao je Jordanesku.

Bonus video: