Nema Jovetića i Savića, je li Mugoša "X faktor" za Rumune: Na pobjedu i bez najboljih

Crna Gora večeras pod Goricom u 20.45 protiv Rumunije, Radulović bi na teren mogao da pošalje sastav Mijatović - Vešović, Vujačić, Tomašević, Radunović - Raičković, Šćekić - Marušić, Janković, Hakšabanović - Mugoša

11008 pregleda 9 komentar(a)
Vešović, Mugoša i Marušić sinoć na treningu, Foto: FSCG
Vešović, Mugoša i Marušić sinoć na treningu, Foto: FSCG

Početak drugog izdanja Lige nacija, debi Crne Gore u B klasi evropskih reprezentacija, start vjerovatno najtežeg ikada mini ciklusa nacionalnih timova (četiri utakmice u 11 dana), respektabilan protivnik na startu - Rumunija, ali je selektor Miodrag Radulović konferenciju za novinare morao da počne zdravstvenim biltenom.

Kao mnogo puta u do sada, “sokoli” su oslabljeni, bez najboljih igrača. Ovoga puta, međutim, ne i neočekivano, s obzirom na to šta je u prošlosti donosio junski reprezentativni termin, nakon naporenih klupskih sezona.

Dakle, ponovo bez Stefana Savića i Stevana Jovetića, između ostalih...

”Jovetić je tu, radi po specijalnom programu. Imao je sezonu protkanu povredama, potom igranjem baraža... Vodimo računa o zdravlju igrača, nećemo ništa rizikovati, bez obzira na njegovu želju da nastupi”, kazao je Radulović u najavi večerašnjeg susreta sa "trikolorima sa Karpara".

Nema ni Uroša Đurđevića, vjerovatno ni Milutina Osmajića (igrao prije tri noći za svoj tim, iako se mislilo da je povrijeđen), ali vraća se - Stefan Mugoša.

Nakon osam mjeseci, još od meča na Gibraltaru oktobra prošle godine, napadač Inčon junajteda vraća se u nacionalni tim i mogao bi da bude "X faktor" protiv Rumuna.

”Igram dobro, u formi sam, sezona je krenula odlično. Nadam se da ću nastaviti tako i u dresu reprezentacije. Nisam neko vrijeme bio sa našim momcima i uželio sam se nastupa za nacionalnu selekciju. Jedva čekam mečeve, posebno pod Goricom, gdje naši navijači prave sjajnu atmosferu”, kaže Mugoša, koji je ove sezone u dresu Inčona na 15 utakmica postigao čak 11 golova i prvi je strijelac K-lige.

Tim koji će večeras napasti Rumune mogao bi da izgleda ovako: Mijatović na golu, Vešović i Radunović bekovi, Vujačić i Tomašević štoperi, Raičković i Šćekić kao zadnji vezni, Marušić, Janković i Hakšabanović kao ofanzivna trojka iza najisturenijeg Mugoše.

Miodrag Radulović, Stefan Mugoša
foto: FSCG

Radulović, naravno, nije otkrio tim, ovo je samo procjena i pretpostavka, ali ko god istrči na teren - sastav sigurno neće biti isti za četiri dana protiv Finske, ili za osam protiv Bosne i Hercegovine.

”Očekuje nas vrlo zahtjevan period, kako na fizičkom, tako i na psihološkom planu. Prvi put u reprezentativnim terminima igraju se četiri kvalifikaciona meča za bodove i to na kraju napronih sezona u klupskom fudbalu. Iz tog razloga smo pozvali 32 igrača, jer će nam biti potrebna rotacija u ova četiri meča. Svakako da je igra za bodove više zahtjeva i ciljeva za sve nas. Sportski je nadati da se prikažemo u što boljem svjetlu, da osvojimo što više bodova. Međutim, uprkos takmičarskom karakteru u mečevima koji nas čekaju, mi ćemo nastaviti naš cilj koji smo tokom prethodne godine sprovodili, a to je podmlađivanje ekipe i uvođenje mladih igrača u A tim”, dodao je Radulović.

Edi Jordanesku, sin legendarnog rumunskog trenera Anhela Jordaneskua, sjedi na klupi Rumuna i dovodi u Podgoricu dobar tim.

”Analizirali smo ih, imaju kvalitet, nekoliko pojedinaca igra u vrhunskim evropskim klubovima. Ipak, i mi se pitamo. Dosta zavisi od nas. Selektor nas je pripremio odlično i svi željno očekujemo start u Ligi nacija”, kazao je Mugoša.

Bez Savića i Jovetića biće, naravno, mnogo teže...

”Šteta što mi nismo kompletni, ali bez obzira na sve, imamo obavezu da odigramo najbolje što možemo i da ostvarimo rezultate sa kojima ćemo biti zadovoljni. Dosta zavisi od prve utakmice. Ukoliko otvorimo takmičenje kako bi trebalo, biće nam lakše u nastavku, makar sa psihološke strane”, zaključio je napadač Inčona.

Bonus video: