Dominacija, kontrola, golovi: Crna Gora kakva se dugo čekala (VIDEO)

Odavno tim srednjeg i ozbiljnijeg nivoa nije tako nadigran pod Goricom - 2:0 protiv Rumunije, golovima Stefana Mugoše i Marka Vukčevića

25742 pregleda 17 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kompletan utisak - i pobjeda i igra crnogorskih fudbalera kakva odavno nije viđena pod Goricom u duelima sa reprezentacijom srednjeg ili ozbiljnijeg nivoa.

"Hrabri sokoli" su slavili na startu B Lige nacija, bilo je 2:0 u duelu sa Rumunijom u kojem su svih 90 minuta bili tim koji se pita na terenu, koji traži gol, koji po svaku cijenu želi da dođe do trijumfa.

Kada je tako, lopta gotovo po pravilu nagradi onog koji zasluži - Crna Gora apsolutno jeste zaslužila da sa tri boda počne takmičenje.

Imala je i sreće, uprkos dominaciji i totalnoj kontroli, jer je kod oba gola greške pravio najiskusniji rival - štoper Sasuola Vlad Kiriheš, igrač koji ppred svog imena ima "milion" mečeva u Premijer ligi, Seriji A...

Stefan Mugoša se vratio u nacionalni tim, zaigrao prvi put od oktobra prošle godine i pokazao koliko je bitan u napadu. Pogotovo kada nema Stevana Jovetića. Kako smo i napisali u najavi - bio je "X faktor"...

Napadač Inčona je sve vrijeme bio prijetnja defanzivcima Rumunije, pa je i mirisalo da će biti jedan od junaka.

Fudbalska reprezentacija Crne Gore
foto: Reuters

Igrao se 66. minut kada je Kiriheš izgubio loptu na 20 metara od svog gola.

Uzeo je Marko Janković, proslijedio Marku Vešoviću, a ovaj poslao u kazneni prostor - Sead Hakšabanović je sa druge stative glavom odigrao povratnu za Mugošu, a ovaj zatresao mrežu...

I tada je Crna Gora imala ono što je htjela. Rumuni su reagovali šansom Denisa Alibeka, a naša selekcija krenula po makar još jedan pogodak.

Risto Radunović (koji je zamijenio debitanta Andriju Vukčevića), uzeo je loptu Kirihešu i asistirao Mugoši, čiji je šut odbranio Florin Nica.

Fudbalska reprezentacija Crne Gore
foto: Reuters

Ali, ništa nije mogao kod odbitka kada je Marko Vukčević postavio konačnih 2:0 prvim golom u dresu reprezentacije.

"Dobro je kada se u takmičenje uđe pobjedom, jer to utiče na sve - i na nas u timu, i na navijače, kompletnu atmosferu u javnosti... Radim sa sjajnom grupom ljudi, energija je bila prava u ovom meču i ostvarili smo veliki trijumf. Ovo je odličan start, ali da se ne zanosimo, jer možemo još mnogo da napredujemo", rekao je selektor Miodrag Radulović.

U utorak je rival Finska u Helsinkiju.

"Imamo ideju kako da igramo u tom susretu. Većina igrača će vjerovatno da odmori, jer nas potom čekaju BiH i Rumunija", dodao je Radulović.

Lijepa noć pod Goricom, pred četiri hiljade navijača - čekala se odavno...

CRNA GORA - RUMUNIJA 2:0 (0:0)

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 3.998. Sudija: Andreas Ekberg (Švedska). Strijelci: Mugoša u 66. i Marko Vukčević u 87. minutu. Žuti kartoni: Jovović, Božović (Crna Gora), Banku (Rumunija).

Crna Gora (4-4-1-1): Mijatović - Vešović, Vujačić, Tomašević, A. Vukčević (84. Radunović) - Marušić (79. M. Vukčević), Raičković (79. Šćekić), Janković (84. Savićević), Jovović (56. Božović) - Hakšabanović - Mugoša.

Rumunija (4-3-3): Nica - Raciu, Kiriheš, Rus, Banku - Olaru (46. Maksim), Kristea (13. Krecu), Marin (78. Ćikaldu)- Ivan, Mihaila (65. Mitrica), Tanase (65. Alibek).

Bonus video: