Vukčević srećan zbog prvijenca, Mugoši prija golgeterski niz

Zadovoljstvo u taboru crnogorskih fudbalera zbog velike pobjede bez oba velika kapitena

11624 pregleda 3 komentar(a)
Radiost nakon što je popustio bedem pred golom Rumuna, Foto: FSCG
Radiost nakon što je popustio bedem pred golom Rumuna, Foto: FSCG

Crnogorski fudbaleri su u pet utakmica prije utakmice sa Rumunijom imali prosjek od 0,8 datih i 1,4 primljena gola, selekcija rivala pred start Lige nacija pod Goricom nije izgubila u šest od osam utakmica.

U Podgorici jeste sa 2:0, pa statistika... Izabranike Miodraga Radulovića zanimala je samo pobjeda, samo napad a najbolji strijelac K lige Stefan Mugoša pogodio je u 66. minutu.

Mugošina forma je i najavljivana kao naš adut u odsustvu Stevana Jovetića i Stefana Savića.

"Bitna pobjeda jer dobar početak je uvijek važan. Startovali smo sjajno. Od prvog minuta smo nadigrali rivala. Imali smo šanse u prvom, dok smo u drugom dali dva gola. Zadovoljan sam i svojom i igrom saigrača. Nastavio sam niz golova. Uvijek mi je drago kada dajem golove, naročito u reprezentaciji. Ponosan sam što sam se nakon skoro osam mjeseci vratio u nacionalni tim. Ovo je pravi način da se vratim u ekipu”, kazao je Mugoša nakon pobjede.

Pojedu je osigurao rezervista Marko Vukčević u 87. minutu i prvijencem u državnom dresu.

"Srećan sam zbog pobjede. Ušli smo dobro u meč. Uz ovakve navijače i ambijent, teško neko može da nas pobijedi. Srećan sam i ponosan zbog prvog gola za nacionalni tim i naravno pobjede", zaključio je fudbaler rumunskog UTA Arada, a golu je došprinio još jedan reezrvista koji igra u Rumuniji Risto Radunović.

Crnogorska reprezentaciju u nastavku B Lige nacija, 7. juna gostuje Finskoj u Helsinkiju, četiri dana kasnije igra protiv BiH a14. opet sa Rumunijom ali u BNukureštu.

Bonus video: