Popesku: Crnogorci su nas preletjeli, Marika: Mi smo dobri momci i ne uznemiravajmo nikoga čak ni na terenu

Rumuni veličaju "sokole", međunarodni mediji igru Stefana Mugoše a u Hrvatskoj i Srbiji tajac

9077 pregleda 6 komentar(a)
Sokoli pokazali da znaju da lete, Foto: Fscg.me
Sokoli pokazali da znaju da lete, Foto: Fscg.me

I dok mediji u Srbiji i Hrvatskoj ignorišu veliku pobjedu "sokola" nad Rumunijom na startu B Lige nacija (2:0), iako ima prostora za recimo Jermeniju, osim naravno u BiH, koja je u istoj grupi sa fudbalerima Crne Gore i utorak igra sa Rumunima, međunarodni mediji ističu zasluge Stefana Mugoše, strijelca prvog gola - "Magični Mugoša srušio Rumuniju", jedan je od naslova.

Napadač Inčona je proglašen u međunarodnim medijima i najboljim igračem utakmice.

A u Rumuniji razočarenje... Iako čak 21,25 odsto Rumuna ne vjeruje svojoj selekciji i čak je pognoziralo nula bodova u prve četiri utakmice, ipak je tamošnju javnost zabolio poraz i igra pod Goricom.

"Preletjeli su ans Crnogorci u svim segmentima igre kaže legendarni Gospodar - Điđi Popesku.

On je apostrofirao pozitivnu ocjenu jedino odbrambenim igračima Racu i Rusu.

Nekadašnji napadač Ćiprijan Marika je bio najžešći kritičar.

"Mi smo dobri momci, ne treba da uznemirimo nikoga! Sjećam se kako je Vlad Kirikeš dobio kapitensku traku, do tada je to bio Viktor Picurka - dobar je dečko! A niko da kaže da ne treba da imamo sa njim ništa van terena... Sada kada je i napravio dvije katastrofalne greške za reprezentaciju, e to više ne priliči dobrom momku", kazao je Marika, i nastavio sa kritikama:

"Vidio sam kako se dobri momci okliznu... to su dobri momci, dobar dečko ne znači da si dobar fudbaler. Ma daj, ja nikome ne smetam? To smo mi, nikoga ne uznemiravamo. Stvarnost je ta koja na terenu počinje od kapitena. Isto se može reći i za Burleanua. Što možete reći o Razvanu Burleanuu? Da je tako dobar momak... Nemaš ništa protiv, on je dobar dečko. Ne ljuti se, ne vrijeđaj... on je dobar dečko. Eto što smo sada u reprezentaciji: dobri momci ne uznemiravamo nikoga ni na terenu"! zaključio je Marika.

Bonus video: